casa-rullEl Govern ha aprovat el Decret pel qual es delimita definitivament l’entorn de protecció i es fixen els criteris arquitectònics i urbanístics sobre els monuments el seu entorn. Aquesta aprovació s’ha produït una vegada exhaurit el termini legal d’exposició pública de l’Edicte pel qual es delimitava l’entorn de protecció de la Casa Rull i de l’església de Sant Joan de Sispony, i sense que s’hagi presentat cap al·legació.

L’entorn definitiu fonamentat en l’estudi patrimonial desenvolupat pel Departament de Patrimoni Cultural estableix una gradació de la protecció en quatre zones la finalitat de les quals és assegurar la perennitat del patrimoni cultural immoble. Aquesta zonificació i els criteris que s’hi associen prenen en compte, entre altres, el context històric que acompanya els dos monuments, la seva futura evolució i el respecte de les principals visuals que es generen des de i cap als monuments per tal de vetllar al manteniment dels béns en un entorn adequat.

Cal destacar que el Decret resulta d’una treball conjunt entre el Ministeri de Cultura i el Comú de la Massana. La col·laboració entre administracions ha permès definir el nou traçat d’un vial projectat inicialment pel POUP. El seu desplaçament i la reducció de la seva amplada permeten reduir-ne l’impacte directe sobre l’església de Sant Joan tot respectant els testimonis de l’arquitectura tradicional existents.

D’altra banda, el Govern ha aprovat la convocatòria d’un concurs per a l’elaboració de l’estudi i la redacció del projecte de delimitació de l’entorn de set monuments.

Dos estudis tractaran d’un monument en particular (l’església de Sant Iscle i Santa Victòria de la Massana i l’església de Sant Serni de Llorts) mentre que el darrer s’ha de centrar en cinc monuments que comparteixen el mateix context patrimonial i històric (casa, colomer i capella de casa Rossell, Casa Areny-Plandolit i església de Sant Corneli d’Ordino). El Departament de Patrimoni Cultural ha realitzat l’estudi històric dels monuments i del seu entorn, mentre que els aspectes arquitectònics i urbanístics hauran de ser desenvolupats pels arquitectes que es contractaran. Tots aquests projectes estan dotats de 37.500 euros en total.

(Foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada