El Govern ha aprovat, a proposta del ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, l’adhesió al Conveni sobre la diversitat biològica, fet a Rio de Janeiro el 5 de juny del 1992. Aquest conveni estableix les directrius per l’ús sostenible i la gestió en pro de la conservació dels recursos genètics existents. El Conveni compta en l’actualitat amb 193 estats parts i va entrar en vigor el 29 de desembre de 1993.

El Conveni també estableix la responsabilitat de les administracions nacionals per a la creació de programes per a la conservació dels recursos genètics. Alhora s’estableixen els mecanismes per la cessió dels recursos genètics locals i es regula l’ús d’aquests recursos mitjançant noves tecnologies.

La comunitat internacional va considerar com a preocupant el fet que des de fa dècades s’observa a nivell mundial i europeu una reducció considerable de la diversitat biològica com a conseqüència de determinades activitats humanes (contaminació, desforestació, etcètera). També es considera que la diversitat és essencial per mantenir la viabilitat a llarg termini de l’agricultura i la pesca, i constitueix la base de nombrosos processos industrials i de la fabricació de medicaments nous.

En aquest sentit, la conservació i l’explotació sostenible de la diversitat biològica són indispensables per assolir un desenvolupament sostenible, així com els objectius del mil·lenni per al desenvolupament relatius a la pobresa, la salut i el medi ambient.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada