El Govern aprova la prohibició dels símbols religiosos ostentosos a les escoles

El Lycée Comte de Foix
El Lycée Comte de Foix. Foto: Arxiu

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimecres el Projecte de modificació de la Llei qualificada d’Educació i de la Llei d’Ordenament del sistema educatiu andorrà. Un text que, tal com ha apuntat la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, s’ha treballat les darreres setmanes amb els diferents grups que integren l’arc parlamentari per tal d’aconseguir el màxim de consens polític.

Segons Vilarrubla, el Tribunal Europeu de Drets Humans indica que correspon a l’Estat el rol d’organitzador neutre i imparcial de la convivència, especialment en l’àmbit de la comunitat educativa. Així, amb la finalitat de complir amb aquesta neutralitat, el Govern considera necessari regular l’ús dels signes i símbols religiosos per part del personal, els treballadors que intervenen en els centres educatius i els alumnes.

El Projecte aprovat també inclou un nou article on es regula que, en el sistema educatiu andorrà, els alumnes que no optin per l’ensenyament de la religió catòlica disposin d’un ensenyament alternatiu, abordat des de la perspectiva de la disciplina filosòfica de l’ètica, dels valors i de la història de la democràcia.

Finalment, Vilarrubla també ha indicat que l’ús ostensible de signes i símbols religiosos durant l’horari escolar, les activitats lectives i les activitats complementàries per part del personal serà una falta molt greu, però es preveu expressament que aquesta falta només pugui incoar-se després que el responsable del centre hagi advertit de manera fefaent a la persona i després que aquesta persisteixi en el seu ús transcorreguts 7 dies. Pel que fa als alumnes, abans d’obrir qualsevol procediment disciplinari la direcció haurà de mantenir un diàleg amb l’alumne i els seus tutors legals.

TOTES LES NOTÍCIES