La unió entre Sant Julià de Lòria i Sorteny a través d’un camí perfectament unificat comença els primers passos. Aquest dimecres el consell de ministres ha aprovat la primera fase del Pla sectorial d’infraestructures verdes que tindrà una afectació de 25 quilòmetres de llargada i començarà a habilitar camins inexistents i també l’acondiciament dels actuals, per habilitar-los degudament.

‘objectiu és que tant els ciutadans del país com els turistes puguin gaudir de la natura que envolta Andorra, allunyats del trànsit rodat. “Descobrir el país de manera diferent a la vegada que es recuperen camins i indrets que històricament s’havien transitat amb assiduïtat”, ha destacat el director general de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell.

Al llarg de la primera fase s’hauran d’instal·lar les primeres senyalitzacions i també altres infraestructures com bancs o papereres. L’objectiu és que aquest primer tram tinguin una durada de quatre anys i una inversió anual al voltant dels 500.000 euros. La prioritat al llarg de tot el camí serà pel vianant, però la bicicleta hi podrà circular i alguns vehicles a motor, com tractors, també podran utilitzar certs espais que actualment transiten. “El públic objectiu és el familiar i no per a l’excursionista d’alta muntanya, i per això la idea és suavitzar el màxim el pendent”, ha exposat Rossell.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada