transportEl Consell de ministres ha aprovat en la sessió celebrada aquest dimecres el projecte de llei dels transports per carretera, una text llargament reivindicat pel sector. La nova llei marc actualitzarà el marc normatiu que té com a pilars sengles lleis dels anys 1985 i el 1993.

El text, que ha estat presentat en roda de premsa pel ministre d’Economia i Territori, presenta una nova regulació de la totalitat del servei del transport (passatgers i mercaderies) actualitzada i adaptada a les necessitats del mercat andorrà. Així es regulen la concessió o l’atorgament de les autoritzacions administratives del servei públic interurbà de transport de viatgers, basada en la seguretat dels viatgers, la qualitat del servei i la protecció del medi ambient, sempre mantenint un cost d’explotació sostenible.

La concessió o l’atorgament de les autoritzacions administratives del servei públic interurbà de transport de viatgers permet disminuir la intensitat del trànsit, i per tant, reduir els efectes nocius per al medi ambient o per a la salut dels ciutadans provocats per les emissions de diòxid de carboni, el gas principal de l’efecte hivernacle, i alhora millorar la mobilitat, així com la seguretat viària.

L’elaboració del projecte de llei, que serà presentat en breu al Consell General regula les activitats no contemplades en la legislació vigent com són els transport internacional de viatgers, el transport nacional i internacional de mercaderies i modalitats específiques com el transport de matèries perilloses.

Igualment té present la necessitat d’adaptar les activitats regulades en el marc dels acords internacionals i del principi de reciprocitat entre països, això com dotar de major seguretat jurídica amb la regulació del contracte de transport i assegurances de mercaderies i equipatge dels viatgers.

La futura Llei permetrà també programar i planificar l’evolució d’aquesta activitat per facilitar el seu desenvolupament equilibrat o harmònic, establir els requisits que han de complir els conductors o actors i la formació inicial o continuada necessària.

El projecte de llei ha estat treballat conjuntament i compartit amb els diferents col·lectius del sector del transport.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada