El Govern aprova la dissolució del Consorci Nacional dels Petits Cantors

El Consell de ministres, en la reunió celebrada aquest dimecres, ha aprovat la dissolució del Consorci Nacional dels Petits Cantors. La proposta ha estat presentada a la resta de membres del gabinet pel ministre de Cultura, Albert Esteve, després que el Consell Rector del Consorci, amb representació del Govern, el Comú d’Encamp i l’església parroquial de Santa Eulàlia, n’acordés la dissolució  el passat 21 de març.

El ministeri de Cultura ha tingut en compte a l‘hora d’adoptar aquesta decisió les limitacions pressupostàries i les dificultats legals i de gestió que suposaria l’aixopluc en una única Fundació del Cor Nacional i l’ONCA. El ministre Albert Esteve ha explicat que els ajustos de la política pressupostària desaconsellen mantenir l’estructura de despeses actual, que requereix una aportació anual mínima de 80.000 euros pel Govern, sense un pla de viabilitat que n’asseguri el futur.

Esteve ha explicat que els membres del Consorci s’han donat un any de marge per reformular el Cor Nacional amb una Fundació única sobre dues bases: l’entrada de capital privat i la integració del Cor dels Petits Cantors Lliures, un cor que és fruit de 20 anys d’inversió i treball del ministeri i el Comú. Els treballs de les dues administracions se centraran a partir d’aquest moment en la recerca de mecenes que s’incorporin a aquest projecte.

El ministre ha expressat el seu agraïment per la paciència i comprensió de les famílies afectades en tot aquest procés i a la directora artística, Elisenda Carrasco, per la professionalitat amb que ha exercit les seves funcions. Carrasco ha desenvolupat un projecte pedagògic “de molt valor”, segons ha deixat clar Esteve, que es posarà a disposició de la futura Fundació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *