El Consell de Ministres ha aprovat avui el reglament de funcionament de la recollida d’animals i de la gossera i la gatera oficials. Aquest reglament respon al desenvolupament normatiu previst en la llei 11/2016 de tinença i de protecció d’animals, aprovada el passat 28 de juny per part del Consell General. En concret, l’article 25 de la llei preveu que la recollida d’animals abandonats així com el funcionament de la gossera i de la gatera oficial, aquesta darrera creada per la mateixa Llei, siguin establerts reglamentàriament.

Juntament amb l’aprovació del reglament de funcionament de la recollida d’animals i de la gossera i la gatera oficials, el Consell de Ministres ha aprovat avui convocar un concurs per a l’externalització de la gestió del seu servei públic. La decisió ve justificada pel fet que darrerament la infraestructura aculli pocs animals, fruit dels treballs de col·laboració per al foment de les acollides i adopcions realitzat entre el Departament d’Agricultura i les entitats privades i associatives. El feble volum d’animals residents a les instal·lacions oficials no justifica el manteniment d’un equip humà fix podent resultar molt més eficient comptar amb altres models de gestió. Així, el personal que actualment treballa a la gossera i gatera quedarà adscrit al Servei Veterinari de Salut i Protecció dels Animals (SVSPA) del Departament d’Agricultura per la realització de les tasques d’inspecció en matèria de tinença i protecció.
El Reglament vigent actualment, datat del 9 de juny de 1999 presenta mancances a nivell dels procediments administratius en cas de que les instal·lacions oficials es trobin sota gestió externa i no contempla els mecanismes de gestió de la gatera oficial, fet que queda corregit amb l’aprovació del nou text.

L’ externalització de la gestió de les instal·lacions i dels serveis públics que s’hi troben associats ha de permetre optimitzar l’ús de la gossera i de la gatera oficials, on es preveu que les empreses licitadores puguin oferir diferents activitats relacionades amb el món dels animals de companyia alhora que es mantingui els serveis públics existents. El calendari que acompanya la convocatòria del concurs ha de permetre al Govern, disposar d’un gestor extern a comptar del mes de gener de l’any vinent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada