El Govern aprova el plec de bases per la construcció i gestió de l’heliport

El consell de ministres ha donat el vistiplau a la licitació via concessió administrativa de la construcció i explotació durant un període de 30 anys del futur Heliport Nacional d’Andorra (HNA).

El plec de bases contempla que el concessionari haurà de presentar el projecte, fer-se càrrec de les obres i assumir la gestió i explotació de l’aeroport. També haurà d’explotar un conjunt de línies de vol regular internacionals obligatòries i les opcionals que siguin ofertes amb caràcter voluntari i hagin estat acceptades pel Govern. Entres les línies obligatòries establertes al plec de bases hi ha Barcelona-Andorra des del primer any, així com Tolosa-Andorra i la connexió amb l’aeroport Pirineus La Seu d’Urgell durant els tres primers anys. Les rutes tindran una freqüència mínima de dos cops per setmana.

El licitador es pot presentar amb un terreny propi o bé amb un terreny de titularitat pública. En aquest darrer cas, haurà de compensar l’administració.

El plec de bases preveu la construcció d’un edifici polivalent, que inclogui com a mínim: zona de passatgers; instal·lacions de duana i policia, zona tècnica      -meteorologia, plans de vol, Servei d’Informació Aeronaútica (AIS)-; zona de control AFIS (Servei d’Informació de Trànsit Aeri); Indicador de trajectòria d’aproximació (PAPI); abalisament per operació nocturna VFR-N; aparcament vehicles costat terra; subministrament combustible per l’helicòpter, grup electrogen i altres equips de servei i seguretat.

La data límit per presentar les ofertes és el dia 15 de març. El Govern atorgarà la concessió a primers d’abril amb un termini màxim d’execució de l’obra de deu mesos.

3 comentaris

  1. Que els lliberals son uns especialistes a fer adjudicacions a dit no hauria de sorprendre. El que sí hauria de sorprendre és que el “col·legi” faci actes populistes (perquè donar 300€ justament a aquest col·lectiu?) enlloc de preveure una reglamentació de cara a l’obertura econòmica (com la dels advocats) o demanar explicacions de perquè el molt honorable cap de govern encara manté el despatx obert tot i la claredat de la llei en aquest sentit, o el dubtós procés d’adjudicació del museu de l’aigua d’Escaldes.

  2. Per dissimular i fer semblant que no esta pre-adjudicat ?

  3. El 15 de març??? 10 mesos per fer les obres??? És a dir que el terreny ja està triat i el projecte ja està acabat. Perquè treuen un concurs?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.