El Govern aprova el Pla rector de la cooperació al desenvolupament 2013

El Govern ha aprovat el Pla rector de la cooperació al desenvolupament 2013, que inicia el procediment anual per a l’atorgament de subvencions públiques a les entitats cíviques d’Andorra i als altres actors que presentin projectes i programes de cooperació internacional al desenvolupament. Aquest document defineix les directrius bàsiques i les prioritats de la política andorrana en aquesta matèria, assignant els recursos pressupostaris que orienten l’actuació de la cooperació andorrana durant l’exercici 2013, amb una dotació total de 911.995 euros.

Concretament, la dotació per a les subvencions de projectes d’entitats cíviques andorranes serà de 250.000 euros, mentre que el pressupost destinat a fons i programes, projectes i ajuda humanitària és de 661.995 euros.

El Pla rector del Ministeri d’Afers Exteriors té per objectiu, d’una banda, definir les línies directrius de la política de cooperació al desenvolupament andorrana, i d’altra banda, procedir a la convocatòria de propostes per a l’atorgament de subvencions per al cofinançament de projectes i programes de cooperació internacional al desenvolupament duts a terme per entitats cíviques d’Andorra i als altres actors.

Una de les novetats d’aquesta convocatòria és en l’àmbit de les prioritats sectorials, on s’ha inclòs l’educació per al desenvolupament i la sensibilització de la societat andorrana. La convocatòria manté un màxim de 50.000 euros de subvenció per als projectes que responen a la convocatòria i un màxim de 7.500 € per als projectes que sol·liciten una subvenció de pressupost reduït.

Es pretén així fomentar la cooperació entre les entitats cíviques d’Andorra i l’administració pública per contribuir a generar una ciutadania activa i compromesa des de la participació i l’acció. L’objectiu és aconseguir una societat més justa, democràtica i responsable. Els resultats principals són doncs el desenvolupament comunitari i la dinamització del teixit social del país, a l’igual que la promoció de la cooperació i la solidaritat internacionals.

Així mateix, la convocatòria d’aquest any manté les prioritats geogràfiques establertes l’any passat, així com els sectors d’activitat: la protecció de les persones més vulnerables (infants, dones, discapacitats i altres grups vulnerables), els projectes relacionats amb l’aigua en tots els seus vessants, el desenvolupament sostenible i la lluita contra el canvi climàtic i, finalment, l’educació per al desenvolupament i la sensibilització de la societat andorrana mitjançant l’intercanvi entre cultures.

TOTES LES NOTÍCIES