El Consell de Ministres ha aprovat el nou reglament d’identificació i registre d’animals de companyia. L’objectiu és el de millorar diferents mancances que del reglament del 1999, derivades de l’evolució dels sistemes d’identificació animal i algunes dificultats d’aplicació degut als mecanismes administratius que obliga a mantenir vigents.

El nou reglament contempla aspectes no regulats per l’anterior normativa de tinença i protecció dels animals, com ara el reconeixement de la qualitat de “gos de teràpia” o “gos d’assistència” per als animals que hagin estat ensinistrats amb aquestes finalitats.

Per raons de seguretat jurídica i amb l’objectiu d’adequar aquest Reglament a la nova numeració de l’articulat de la Llei 13/2012 de tinença i protecció dels animals, el Govern ha considerat adient publicar una modificació íntegra del text del Reglament, derogant el text anterior de l’any 1999.

El 12 de juliol del 2012, el Consell General va aprovar la Llei de tinença i protecció dels animals, dotant el Principat d’una norma moderna i a l’alçada de les exigències existents en el conjunt dels Estats europeus en matèria de protecció del benestar animal i del foment d’una tinença responsable dels animals, derogant el text anterior que datava del 1998.

La modificació reglamentària s’ha treballat conjuntament amb les associacions de protecció i defensa dels animals i les clíniques veterinàries privades per poder modernitzar el text i adaptar-lo a les necessitats actuals.

D’altra banda, s’han realitzat diverses proves de camp amb la finalitat d’assajar diferents opcions de treball fins a trobar el model de funcionament més adequat per a totes les parts en el procés d’identificació i registre dels animals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada