El Govern aprova el calendari laboral per al 2020 que estipula 14 dies festius

El calendari laboral per al 2020, com l’any passat, estableix 14 festius de compliment obligatori, retribuïts i no recuperables. El sector turístic tindrà la mateixa quantitat de festius però pot traslladar-los a qualsevol altre dia.

El Decret del calendari laboral per a l’any 2020 estipula 14 dies festius per als sectors de la construcció, les indústries en general, les oficines, els establiments bancaris, les perruqueries, el transport, la distribució de mercaderies i els serveis no relacionats directament amb el turisme. Festius que són d’obligat compliment, retribuïts i no recuperables.

L’escrit aprovat pel Govern dimecres passat al Consell de Ministres detalla que els treballadors dels sectors relacionats directament amb el turisme tindran la mateixa quantitat de dies amb les mateixes condicions, però poden traslladar-se a qualsevol altre dia per les particularitats del sector. Tot plegat, per acord entre les parts.

Els dies de festa que no poden traslladar-se i que són de compliment obligatori són Cap d’Any, el Dia de la Constitució, la festivitat de Nostra Senyora de Meritxell i Nadal. Si per necessitat del sector, l’assalariat presta serveis a l’empresa aquests quatre dies, s’haurà de compensar l’empleat amb un altre dia festiu, a més de donar un dia de festa suplementari retribuït.

Els dies festius que fixin els comuns de les parròquies, fins a quatre, seran també d’obligat compliment, retribuïts i no recuperables.

TOTES LES NOTÍCIES