El Govern ha aprovat avui l’atorgament d’una contribució voluntària de 75.000 euros per al període 2016, al projecte de l’UNICEF sota el títol “Cap a una generació sense SIDA” que porta a terme a Camerun. Aquest programa consisteix en la prevenció, tractaments i atenció global del VIH en els adolescents de 10 a 19 anys.

Els objectius marcats en aquest pla d’acció humanitària impliquen que a final del 2017, 30 estructures sociosanitàries per a adolescents tinguin capacitats reforçades i ofereixin serveis per la prevenció de les infeccions sexualment transmissible i per a l’educació terapèutica per als pacients amb VIH. El projecte també preveu que a finals del 2017, almenys el 35% dels adolescents de les dues regions (Nord i Oest) del Camerun coneguin llur estatut serològic i que almenys el 75% dels adolescents detectats positius en les regions del Nord i de l’Oest es beneficiïn del paquet mínim d’atenció global.

L’Execució del projecte es durà a terme durant dos anys (2016-2017). El cost total del projecte és de 300.000 euros 150.000 euros dels quals els aportarà el ministeri d’afers exteriors i 150.000 euros aportats pel Comitè Unicef d’Andorra.

L’any 2006 el Govern d’Andorra va establir un conveni de cooperació amb el Fons de les Nacions Unides per a la Infància (Unicef) i el Comitè Nacional d’Andorra per l’UNICEF per col·laborar econòmicament durant un període de 5 anys (2007-2011) a raó de 200.000 euros l’any al projecte integral de lluita contra el VIH/Sida al Camerun.

Al novembre de 2012, davant la proposta del Comitè Nacional d’Andorra per l’UNICEF de renovar aquesta col·laboració, el ministeri d’Afers Exteriors, va renovar el seu compromís per tres anys més amb el projecte sota el títol “Passatge a escala de la Prevenció del VIH en els adolescents i joves i Atenció Global dels infants afectats a trenta districtes d’intervenció prioritària de l’UNICEF al Camerun”, alineat amb el Pla Nacional de Lluita Contra la Sida (PNLS) realitzat pel Govern del Camerun.

Vistos els bons resultats obtinguts en aquesta col·laboració anterior i tenint en compte que les contribucions a projectes de cooperació internacional al desenvolupament tenen un major impacte quan es fan en el marc d’un projecte a mitjà termini, el ministeri va pressupostar pels anys 2013 a 2017 una partida de 75.000 euros anuals per a un projecte plurianual.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada