El Govern anuncia una revisió a la baixa de les tarifes de responsabilitat de la CASS

La ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, ha anunciat aquest dimarts que s’està treballant per revisar a la baixa les tarifes de responsabilitat de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS), una mesura que s’inclou dins del paquet d’accions que s’estan tirant endavant per redreçar la situació deficitària de la parapública. Les noves tarifes s’aprovaran en un termini de quinze dies, un cop es disposi de l’informe favorable del Consell d’Administració de la CASS i s’hagi informat a tots els professionals.

El cap de Govern, Toni Martí, i la ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, han explicat aquest dimarts que a banda de la reforma legislativa que s’ha de fer del model sanitari, el Govern també està tirant endavant altres mesures per la via reglamentària.

Rodríguez ha posat com a exemple la feina que s’està fent per definir la cartera de serveis, la revisió dels convenis entre els diferents professionals i institucions (SAAS, CASS, Ministeri), la modificació de les nomenclatures, el control de les baixes, per al qual s’ha demanat ajuda a França, o la revisió a la baixa de les tarifes de responsabilitat, que s’està duent a terme després d’una sèrie de mesures de reorganització interna del SAAS.

Així, la ministra ha detallat que el percentatge de rebaixa variarà en funció de les tarifes, que es fixen cada any per als actes que efectuen els diferents prestadors de serveis, per al transport sanitari, per a les hospitalitzacions i intervencions, etc. Rodríguez ha afegit que les tarifes s’aprovaran cap al 15 de febrer, un cop s’hagi rebut l’informe favorable del Consell d’Administració de la CASS. A més, entre l’1 i el 20 de febrer s’informarà a tots els professionals sobre la decisió.

Amb aquesta decisió, el cap de Govern també ha volgut desmentir que les mesures de contenció només afectin els usuaris, i ha assegurat que la reforma serà equitativa i afectarà també els professionals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *