immigracio

El Consell de Ministres ha aprovat en la sessió celebrada aquest dimecres a proposta del Ministeri de Justícia i Interior una ampliació de la quota de temporers d’hivern en el sector hoteler. La decisió s’ha adoptat després que la demanda hagi superat amb escreix el nombre de permisos previstos en l’actual reglament.

L’ampliació permetrà el lliurament de 220 autoritzacions més de treball temporal per al sector, 20 de les quals corresponen a fronterers. En paral·lel 70 d’aquestes autoritzacions poden destinar-se a nacionals d’estats que no siguin membres de la Unió Europea o de l’Espai Econòmic Europeu, i 30 de les quals per a restaurants i bars d’estacions d’esquí.

La quota de temporers es va aprovar el passat dia 22 d’octubre i ha permès el lliurament de 1.730 autoritzacions de treball temporal. A data d’avui i malgrat que encara no ha finalitzat el termini reglamentari per presentar les sol·licituds el nombre de peticions és molt superior, fins i tot, atenint-se a la possibilitat que atorga la mateixa normativa d’ampliar-les en un 10 per cent.

Les consultes efectuades pel Departament d’Immigració han confirmat l’increment de la demanda a causa tant de la reactivació del sector hoteler  com de l’obertura recent de nous establiments. Aquest creixement no només s’ha notat amb l’increment de demanda per contractar immigrants temporers sinó també de treballadors del país, com evidencia el descens dels desocupats. Immigració ha constatat que amb els actuals inscrits no es poden satisfer les necessitats que requereix el sector hoteler.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada