El Govern amplia als comuns el programa de treball temporal

El ministre de Justícia i Interior, Marc Vila, ha informat avui el Consell de Ministres de l’ampliació del programa de treball temporal a l’administració als comuns, (així com les parapúbliques i les empreses públiques). Vila va comparèixer ahir a la reunió de cònsols per exposar l’ampliació del programa, dotat pressupostàriament pel Govern amb un milió d’euros. Aquesta iniciativa permetrà que es puguin acollir al programa un major nombre de persones.

El Govern va activar el programa de treball temporal a l’administració el passat 22 de febrer amb l’objectiu de contribuir a donar un servei en benefici de la col·lectivitat dels treballadors desocupats. El programa s’inscriu en un ambiciós Pla Integral de Solidaritat en què treballen diversos ministeris del Govern (Interior, Salut i Educació)

El programa és anual, però els beneficiaris en tindran limitada la durada a sis mesos. En total es poden acollir al programa fins a 160 usuaris del servei d’Ocupació. Fins el dia d’avui, els nombre de llocs de treball oferts és de 81, dels quals ja s’han contractat i donat d’alta a la CASS fins a 60 persones. En el cas dels 21 llocs de treball restants, aquests es troben en procés d’intermediació.

Els requisits per acollir-se al programa són tenir la nacionalitat andorrana o la titularitat d’una autorització de residència i treball o de residència per raó de reagrupament familiar; estar inscrits al servei d’Ocupació en situació de recerca durant tres mesos consecutius o no, en el període  dels dotze mesos anteriors a la intermediació amb l’oferta presentada pel Programa; i no haver rebutjat cap oferta de treball adequada proposada pel Servei d’Ocupació en els darrers tres mesos. Els beneficiaris no  poden realitzar cap activitat remunerada per compte propi o aliè, percebre una prestació econòmica per desocupació involuntària o acollir-se a altres programes per al foment de polítiques actives d’ocupació.

Text i foto: Govern d’Andorra

TOTES LES NOTÍCIES