El Govern afirma que la decisió d’Estrasburg no atura l’execució de sentència de SAUR Vallnet

El Govern considera que la decisió del Tribunal dels Drets Humans d’Estrasburg, en l’afer que enfronta la UTE SAUR Vallnet amb l’Estat, ‘en cap cas posa en dubte la sentència d’Andorra’. El portaveu del Govern, Jordi Cinca, ha afegit que el procés d’execució de sentència que condemna l’empresa a pagar 1,8 MEUR per l’afer de la depuradora d’Anyós, ‘ha de portar-se a terme i esperem que es faci el més ràpidament possible’. Cinca també ha dit que des del Govern s’acata la sentència d’Estrasburg que condemna l’Estat andorrà a pagar 20.000 euros a la UTE (12.000 per danys morals i 8.000 per costos i despeses) i que ‘en els terminis que preveu la sentència farem front a la condemna’ donant a entendre que no hi hauria recurs per part del Govern, tot i que el text estigui en estudi per part del Departament Jurídic.

El Govern només espera que els tribunals donin l’ordre d’execució de la sentència que condemna la UTE SAUR Vallnet a pagar 1,8 MEUR per l’afer de la depuradora d’Anyós, i així ho han requerit al Tribunal Superior de Justícia sense haver rebut cap resposta a hores d’ara.

Ho ha explicat el portaveu del Govern, Jordi Cinca, després d’afirmar que la decisió del Tribunal dels Drets Humans d’Estrasburg no qüestiona el procés judicial andorrà i que per tant ‘el procés d’execució de sentència ha de portar-se a terme i esperem que es faci el més ràpidament possible’.

Jordi Cinca ha fet aquestes declaracions valorant la decisió d’Estrasburg que condemna l’Estat a pagar 20.000 euros (12.000 per danys morals i 8.000 per costos) després de considerar que hi havia hagut violació de l’article 6 del Conveni dels Drets Humans (Dret a un procés equitatiu) durant el procés judicial al TSJ en l’afer de la depuradora d’Anyós.

El portaveu del Govern ha dit que ‘acatem la sentència i en els terminis que preveu farem front a la condemna’, deixant entreveure que no presentaran un recurs, malgrat que el Departament Jurídic estigui estudiant el text.

Cinca també ha parlat de l’aval bancari presentat per SAUR i que estava condicionat a la sentència d’Estrasburg, El ministre ha explicat que precisament ‘des del moment que no era un aval a primer requeriment ja no podia obeir al pagament immediat de la sanció’.

En relació a un possible retard del pagament a l’espera que el Tribunal Constitucional es pronunciï sobre el recurs d’empara presentat per la UTE, Cinca ha dit que ‘nosaltres no hi contribuirem’ i ha reiterat que ‘ara el que cal és executar la sentència’.

Finalment, Cinca també ha dit que res ha canviat sobre la possibilitat de Vallnet de presentar-se als concursos públics i que mentre continuï tenint deutes amb l’administració no ho podrà fer, ‘la legislació no ha canviat’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.