El Govern ha aprovat, a proposta del ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, l’adjudicació a l’empresa UTE Aerco-Cevalls dels treballs d’explotació i manteniment del Centre Nacional de Trànsit (CENATRA), primera intervenció i manteniment dels túnels del Pont Pla, la Pedrera, Sant Antoni, Dos Valires, la Tàpia i Ràdio Andorra, així com del carril prioritari multiús (CPM), les instal·lacions semafòriques i altres instal·lacions tècniques de seguretat (ITS) de la xarxa viària. L’adjudicació s’ha quantificat en 1.335.738 euros per al període comprés entre el pròxim 1 de juny i fins el 31 de desembre del 2013.

El Consell de Ministres va aprovar el passat 28 de desembre aquesta licitació mitjançant concurs públic nacional, i posteriorment es va aprovar l’ampliació del termini per presentar ofertes al concurs que ha quedat resolt aquest dimecres. El termini d’execució serà renovable anualment fins el 28 de febrer del 2019.

El ministre Portaveu, Jordi Cinca, ha subratllat que el nou contracte continua en la línia d’optimització dels recursos iniciada l’any 2011, quan el Govern ja va negociar una rebaixa del cost d’explotació del CENATRA, el túnel del Pont Pla i el CPM fins els 1.359.354 euros, mentre que l’any 2010 es va pagar 1.699.192 euros per aquest servei, corresponent a un total de 1.960 metres explotats.

Concretament, el contracte actual és de 2.289.837 euros, un preu en què s’han de sumar 6.860 metres més de túnels i accessos (Dos Valires, Ràdio Andorra i Túnel de la Tàpia). D’aquesta manera, es passarà a gestionar un total de 8.820 metres de via, un 350% respecte els trams gestionats fins ara, mentre que l’augment del cost ha estat del 34%, tot això a banda de l’increment dels recursos humans i materials als nous trams de la concessió.

 

2 comentaris

  1. Es una vergonya que s otorgui una li itació d aquest tipus a una empresa (AERCO) que no ha presentat el comptes a Govern,segons el BOPA.
    Hauria d existir una llei que si és tenen asumptes pendents d aquest tipus,no és poguessin presentar a cap edicte de Gover.
    Vergonyos!

    1. Raul, caldria contrastar les coses abans de xerrar massa, carallot !!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada