El Govern reunit avui en Consell de Ministres, ha aprovat l’adjudicació de de diversos projectes d’obres de millora relatius a la xarxa de carreteres del país, com són la 1a fase dels arranjaments de túnels; la rehabilitació i adequació del lateral per la circulació de vianants del viaducte de Tolse; i el carril bici i adaptació dels vorals de la CG2 entre Escaldes-Engordany i Encamp.

En referència a aquesta darrera obra, donen continuïtat als treballs de millora de vorals i d’habilitació de carrils destinats a les bicicletes que el Govern està portant a terme en diferents punts trams de les carreteres del Principat. En concret, aquestes obres s’emmarquen en el sector 1 que va d’Escaldes-Engordany al Túnel de les Dos Valires. L’adjudicació mitjançant concurs públic nacional ha recaigut en l’empresa Cevalls S.A. per un import de 425.931,53 euros. El termini d’execució de les obres és de 15 setmanes.

Respecte a l’adjudicació de les obres de rehabilitació i adequació del lateral per la circulació de vianants i vehicles del viaducte de Tolse a la parròquia de Sant Julià de Lòria, aquestes afectaran en concret al punt quilomètric 9.150 de la CG 1. Es recorda que aquest pont presenta problemes associats de corrosió en alguns elements estructurals per la qual cosa és necessària la seva rehabilitació. Aprofitant aquests treballs, s’eixamplarà tota la llargada del viaducte de 106 metres, el que permetrà crear una voravia per a vianants d’un 1,20 metres d’amplada, al costat del riu, i eixamplar en 80 centímetres els 2 carrils de vehicles en sentit baixa (40 centímetres cadascun).
L’adjudicació mitjançant concurs públic nacional ha recaigut en l’empresa Locubsa per un import de 531.131,08 euros. El termini d’execució de les obres és de 6 mesos.

Finalment, en referència a l’adjudicació de la 1a fase dels arranjaments de la xarxa viària de túnels, es preveuen tasques de manteniment i millora d’aquestes infraestructures. En concret es faran actuacions a la galeria d’evacuació del Túnel d’Envalira, a la boca sud Túnel Sant Antoni, al Túnel d’Arcalís, a la boca nord Túnel de la Tàpia, i al Túnel del Pont Pla. L’adjudicació mitjançant concurs públic nacional ha recaigut en l’empresa Construccions Modernes per un import de 92.490,74 euros. El termini d’execució de les obres és de 12 setmanes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada