rotonda-policiaEl Govern ha adjudicat avui, a proposta del ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, una bateria d’obres públiques per un import total de 7.073.283 euros. Aquestes 15 adjudicacions d’obra pública s’han pogut realitzar així abans de finalitzar l’exercici pressupostari i permetran la construcció de la rotonda a la CG2 a l’alçada del carrer Ciutat de Sabadell, les fases 3a i 4 de la canalització del riu Valira des del pont de Prat Salit fins al pont del Pobladó, i el condicionament de l’hotel Glòria i ampliació de la Plaça Major de Sant Julià de Lòria, entre altres actuacions.

L’obra adjudicada avui amb una major dotació pressupostària es la construcció d’una rotonda a la carretera general 2 a l’alçada del carrer Ciutat de Sabadell, al costat de l’edifici de la Policia. Aquesta infraestructura, que ha recaigut en Construccions Modernes per un import de 1.269.203 euros, facilitarà les comunicacions entre la CG2 i la part baixa del nucli d’Escaldes, facilitant i millorant fonamentalment el gir pels vehicles que pugen d’Andorra i van cap el carrer Ciutat de Sabadell, així com el gir dels vehicles provinents del sentit França que també volen anar cap a l’esmentat carrer. Els treballs tindran una durada de 12 mesos.

Un altre dels projectes significatius adjudicat aquest dimecres, en aquest cas a l’empresa TP Unitas Armengol & Montané SAU, ha estat l’execució de les fases 3a i 4 de les obres de canalització del riu Valira des del Pont de Prat Salit fins al pont del Pobladó. La inversió serà de 1.225.814 euros i permetrà protegir la riba esquerre del riu en el terreny anterior al carrer del Pobladó, alhora que una part de la riba dreta, protegint així també la CG1 a l’alçada del carrer de les Escoles. El termini d’execució serà de 35 setmanes.

La tercera adjudicació quant a dotació pressupostària realitzada avui ha estat la de les obres de condicionament de l’hotel Glòria a la plaça Major de Sant Julià de Lòria, que han recaigut en l’empresa Pidasa Serveis per un import de 1.042.664 euros i un termini d’execució de 11 mesos. El projecte condicionarà aquest edifici, propietat de Govern, per pal·liar les deficiències estructurals i integrar el volum de la construcció al seu entorn. A més, les obres permetran l’ampliació de la plaça al nivell de la planta baixa de l’edifici, la construcció d’unes escales de comunicacions verticals i d’un ascensor entre la passatge de la Valireta i l’ampliació de la plaça, i la remodelació de la façana de la plaça.

D’altra banda, les adjudicacions aprovades avui contempla un projecte directament destinat a millorar els equipaments al servei de la ciutadania com és l’adequació de les dependències del Departament de Treball a l’edifici de les Boïgues d’Escaldes-Engordany. Aquests treballs han estat adjudicats a l’empresa Progec per un import de 311.354 euros i un termini d’execució de 12 setmanes. El condicionament en una primera fase de la planta primera de l’edifici de les Boïgues permetrà acollir les noves dependències del Departament de Treball corresponents al Servei d’Ocupació i al Servei d’Inspecció de Treball.

A nivell d’obres públiques a la xarxa viària, el Govern ha adjudicat quatre projectes que milloraran la seguretat de les carreteres:

– Les obres d’eixample i rectificació de la CG2 i modificació de la cruïlla a l’alçada de Gasopàs han estat adjudicades a TP La Coma SL per un import de 861.309 euros i un termini d’execució de 30 setmanes.

– Les actuacions de drenatge per a l’estabilització de la calçada de la CG4 a la zona dels Fontanals de la Massana ha estat adjudicada a Construccions Modernes per un import de 549.044 euros i un termini d’execució de 6 mesos.

– L’obra de millora de la CG2 a la zona del Lloset d’Encamp ha estat adjudicat a Progec SA per un import de 263.462 euros i un termini d’execució de 6 mesos.

– L’arranjament de la CG1 a l’alçada de la Rotonda de la Margineda ha estat adjudicat a Pidasa Serveis per un import de 112.171 euros i un termini d’execució de 2 mesos. Aquests treballs incrementaran la seguretat viària i dels vianants, canalitzant i pacificant el trànsit a la zona.

En l’àmbit de les proteccions contra la caiguda de blocs rocosos i l’estabilització de talussos, s’han adjudicat tres obres:

– L’estabilització directa del vessant del Roc dels Corbs a la Solana d’Andorra la Vella serà realitzada per l’empresa Copsa per un import de 377.424 euros i un termini d’execució de 3 mesos.

– El projecte de col·locació de barreres dinàmiques al vessant inferior del Roc de Persoma d’Andorra la Vella l’executarà l’empresa Treposa per un import de 377.522 euros en un termini màxim de 5 mesos.

– L’empresa Inaccés ha resultat adjudicatària de les obres de col·locació de barreres dinàmiques a la CG2 a la zona de la Vall del Riu de Canillo, per un import de 369.671 euros i un termini d’execució de 5 mesos.

En un altre àmbit d’obra pública, en aquest cas corresponent a la rehabilitació de ponts a diferents trams de les carreteres generals d’Andorra, s’han adjudicat 4 projectes més:

– La rehabilitació del pont del riu Aixec d’Encamp la realitzarà Construccions Purroy per un import de 159.057 euros i un termini d’execució de 4 setmanes.

– La rehabilitació del pont de la Cascada de Moles de Canillo ha estat adjudicada a l’empresa Locubsa per un import total de 78.335 euros i un termini d’execució de 4 setmanes.

– La rehabilitació del pont del riu Aubinyà de Sant Julià de Lòria ha estat adjudicada a l’empresa Procec per un import de 58.328 euros i un termini d’execució de 4 setmanes.

– La rehabilitació del pont del Prat del Bosc al PK 7,2 de la CG4, a la Massana, ha recaigut en l’empresa Procec per un import de 17.925 euros i un termini d’execució de 4 setmanes.

En l’àmbit de l’obra pública, el Govern també ha adjudicat els treballs d’assistència tècnica per a l’elaboració de l’estudi de viabilitat i plec de concessió de la desviació de Sant Julià de Lòria. Aquests treballs els realitzarà el grup Euroconsult,SA-Gaudit-Legalis-Suport EC,SA per un import de 124.208 euros i un termini d’execució de 9 mesos.

Finalment, el Govern ha adjudicat els treballs d’assistència tècnica de diversos projectes del departament d’Ordenament Territorial per un import total de 772.004 euros, un 4,9% per sota del l’import licitat inicialment, que va ser de 811.676 euros.

2 comentaris

  1. Ara entenc perque l obra s està recuperant, pero i els altres…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada