El Govern ha aprovat avui el Projecte de Llei de modificació de la Llei de foment del vehicle elèctric.

Aquesta modificació obeeix a l’adequació del redactat de la Disposició transitòria de la Llei de foment del vehicle elèctric, que bonificava la taxa sobre la tinença de vehicles durant el primer i segon períodes impositius successius des de l’entrada en vigor de la Llei, és a dir pels anys 2017 i 2018, en el 50% i el 25% respectivament.

El redactat d’aquesta disposició, dirigida a permetre als propietaris de furgonetes, matriculades a partir de l’any 2009 i per les quals la carta groga incorpora el grau d’emissions de CO2, d’adaptar-se progressivament a la nova base de tributació de la taxa sobre la tinença de vehicles calculada a partir del nivell d’emissions de CO2, s’aplicava a totes les furgonetes i no precisava la seva aplicació únicament a les furgonetes que passaven a tributar segons el seu grau d’emissions de CO2.

La modificació de la Llei corregeix aquesta imprecisió i adequa el redactat de la Disposició transitòria. D’aquesta forma, tots els propietaris de furgonetes gravades segons els cavalls fiscals no veuran modificada la seva tributació per la taxa sobre la tinença de vehicles.

Addicionalment, la Llei modifica el primer tram de la taxa sobre la tinença de vehicles, pels turismes i les furgonetes, que grava els vehicles més eficients, incloent el nivell de 120 grams de CO2 en el primer tram de la taxa. D’aquesta forma, a partir de l’1 de gener del 2017, uns 150 vehicles passaran a tributar 24 euros enlloc de 48 euros en concepte de taxa sobre la tinença de vehicles.

En paral·lel, el Govern també ha aprovat el Decret legislatiu del text refós de la Llei de la taxa sobre la tinença de vehicles, en compliment de les disposicions de la Llei de foment del vehicle elèctric.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada