El ginseng és un tubercle originari de la Xina que molts esportistes consumeixen per millorar el seu rendiment físic. El ginseng conté uns dotze components actius, però el més utilitzat per a aquesta finalitat és l’Eleutherococcus Senticous.

Segons diversos estudis, el consum de ginseng incrementa els nivells d’àcids grassos lliures en sang i ajuda a mantenir la glucosa en un nivell estable mentre es fa esport. D’aquesta forma, el ginseng millora la resistència i potencia el vigor perquè fa que l’organisme no utilitzi com a principal font d’energia la glucosa, sinó els àcids grassos (greixos) del cos.

També es té constància que l’extracte de ginseng millora el rendiment a l’estimular el cervell i el sistema adrenal/pituitàric, amb la qual cosa augmenten els nivells d’hormones excitants i d’activitat cerebral, a la vegada que es millora la capacitat psicomotora i augmenta l’alerta mental, provocant la disminució de la percepció de la fatiga.

Per aconseguir aquests efectes sobre el rendiment físic, cal tenir en compte que, la dosi d’extracte de ginseng diària ha d’estar entre els 100 i els 200 mil·ligrams, o entre un i dos grams en el cas de la versió en pols.

Per Redacció / AMIC – Tot Sant Cugat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada