El ginecòleg Gerard Gouarré, que havia estat inhabilitat per vida per una condemna d’abusos sexuals, podrà tornar a exercir. Així ho ha decidit el Tribunal Superior. Gouarré va ser condemnat per aquest delicte a final dels anys 90 i va portar el cas fins al Tribunal de Drets Humans d´Estrasburg, que va fallar contra l´Estat en considerar que no es pot inhabilitar algú per més temps que pel que ha estat condemnat. En aquest cas, cinc anys.
El Tribunal d´Estrasburg va sentenciar l´any passat que l´Estat va vulnerar els drets del ginecòleg Gerard Gouarré, ja que no es van aplicar retroactivament les lleis més favorables per l´acusat.

El metge va al·legar que amb la modificació del codi penal del 2005 se li hauria d´haver aixecat la pena accessòria de no poder exercir per vida. El motiu és que amb les modificacions establertes al text legal, les penes accessòries no podien superar la principal. En el seu cas, cinc anys de presó per tres delictes d´abús sexual.

Gouarré va presentar un recurs directament al Tribunal Superior per demanar aquesta revisió i li han donat la raó. Per tant, el metge podrà tornar a exercir al Principat si així ho desitja.

El seu advocat ha assegurat que amb aquesta sentència s´ha solucionat una injustícia ja que no es va voler aplicar la llei en el seu moment i, en la seva opinió, “ho ha hagut de  resoldre Estrasburg”.

7 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada