gerdsEl gerd és un fruit silvestre que creix en zona temperades, amb estius frescos. Per la seva delicadesa, no suporta les temperatures extremes. A Catalunya el podrem trobar a la zona dels Pirineus i del Prepirineu, tot i que és més comú en zones de l’Eurpa Oriental.Es tracta d’una fruita que aconsegueix el seu punt òptim de sabor madurat en planta. Hi ha moltíssimes varietats de gerds, que s’agrupen en tres grans: les vermelles, les negres i les daurades. Les vermelles són les més habituals.

De gust àcid, els gerds es poden menjar crus, també en sorbets, pastissos i en melmelades. Aquest fruit silvestre destaca pel seu contingut en fibra i en vitamina C. També cal esmentar els minerals, fonamentalment potassi, magnesi i calci.La fibra és un tipus de carbohidrat sense cap nutrient però que té un importantíssim valor per al nostre organisme, pel seu efecte regulador del trànsit intestinal i de neteja de substàncies nocives. La vitamina C és un reforçador immunològic natural i antiinflamatori, a la vegada que aporta resistència davant les infeccions.

En relació amb el contingut mineral, cal dir que els minerals intervenen en el bon funcionament del sistema nerviós i en la producció i generació de l’impuls nerviós i muscular. Pel que fa a la conservació, cal tenir en compte que aquest fruit es fa malbé de seguida i, com a molt, pot aguantar un parell o tres de dies a la nevera. S’han de rentar just en el moment que s’ha de consumir.

Per El Tot Granollers / AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada