El Gastrobús Mediterráneo 2019 arriba a Lleida per promocionar l’alimentació saludable

El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació d’Espanya (MAPA) ha posat en marxa recentment la segona edició del Gastrobús Mediterráneo 2019, una iniciativa que s’emmarca dins de la promoció “Alimentos de España” l’objectiu de la qual és la divulgació d’una alimentació variada i equilibrada per fomentar els pilars bàsics de la dieta mediterrània, la pràctica d’exercici físic, així com la sensibilització mediambiental i el malbaratament dels aliments.

El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, ha visitat aquest matí, aquesta unitat mòbil itinerant instal·lada a l’Avinguda Francesc Macià de Lleida per conèixer les activitats que porta a terme en la promoció d’una alimentació saludable entre els ciutadans. El Gastrobús disposa d’un espai de projecció audiovisual, una sala per a la realització de tallers pràctics i material imprès amb el decàleg del model d’alimentació mediterrània que inclou, entre d’altres, les recomanacions sobre consum dels diferents aliments i consells com l’activitat física i la hidratació per assolir un estil de vida saludable.

Crespín ha valorat positivament iniciatives com aquesta “per seguir promocionant la dieta mediterrània amb una alimentació equilibrada i sana amb productes i aliments que, en el cas  de Lleida, constitueixen un dels pilars més importants de la seva estructura productiva agrària”.

La segona edició del Gastrobús Mediterráneo 2019 va arrancar aquest passat mes d’abril i finalitzarà el proper mes de setembre després de recórrer un total de 85 localitats situades a Múrcia, Alacant, València, Lleida, Pamplona i Saragossa.  Després de Lleida ciutat, el Gastrobús inicia demà i durant tot el mes de juliol una ruta pels municipis lleidatans d’Alcarràs, Almacelles, Les Borges Blanques, Mollerussa, Balaguer, Cervera, Tàrrega, Tremp, Solsona i La Seu d’Urgell.

TOTES LES NOTÍCIES