dron

Smartphone, ordinadors, internet … no passa una setmana sense que ens n’adonem d’una innovació que en aquests camps hagi de canviar el món tal i com el coneixem. Però, i si la tecnologia que realment canviarà tot el que coneixem fins ara ja està planejant per sobre dels nostres caps? Sí, senyores i senyors, estem parlant d’una de les tecnologies més controvertides dels darrers temps: els drons.

La primera experiència constatada dels artefactes voladors no tripulats procedeix de la Primera Guerra Mundial, però no ha estat fins a la segona dècada del segle XXI que els drons han irromput en la nostra societat, sent utilitzats per grans empreses amb objectius comercials. A l’una l’exèrcit nord-americà ha fet un ús extensiu d’aquesta tecnologia per lliurar batalles lluny de casa. Cal recordar, per a aquells que pensin que un aparell nascut fa cent anys no és una cosa innovadora, que internet també va ser una eina tecnològica creada en un context bèl·lic de fa molts anys.

La notícia que ha fet que els drones tornin a estar de moda ha estat l’anunci de Google Maps. La signatura del cercador més famós del planeta recorrerà el món a través de càmeres incorporades en els objectes voladors no tripulats.

I què té això de revolucionari? Els drons permeten un nou tipus de veure i entendre el món. És el que alguns experts han anomenat com el nou turisme i una de les moltes opcions que els drons permeten. Quin és el següent pas? Amazon ja va afirmar que faria lliurament dels seus paquets mitjançant drones i és fàcil imaginar que en el futur la mobilitat adquirirà un nou caire amb aquests artefactes sense pilots.

Per Tecnonews / AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada