El futur és dels professionals TIC

Les  xifres de nou avalen el que és obvi: les professions relacionades amb les Noves Tecnologies tenen més futur que la resta de professions.

Aquesta vegada ha estat un informe elaborat per Infojobs i ESADE el que ha posat l’assumpte sobre la taula. Segons aquest, en l’últim any els llocs per a informàtics i enginyers de telecomunicacions han augmentat en un 5,75%. Això en termes absoluts significa un augment de 18.123 vacants respecte a l’any anterior. En total, els llocs TIC representen el 16,4% de les ofertes publicades en tot el portal de treball.

Però si d’un tipus d’ocupació dins dels treballs TIC hem de parlar en aquest informe, aquest és el lloc de programador. Segons l’estudi 3 professions TIC ocupen un lloc en la llista de les ocupacions amb més ofertes. Els “programadors de llenguatges majoritaris”, “els programadors de Java” i els “programadors” són els tres llocs més buscats per les empreses.

No hi ha dubte que ocupació no en falta. La pregunta és: Quina és la qualitat d’aquesta ocupació? Segons informen Infojobs i ESADE les professions TIC se situen al capdavant de les professions millor pagades. D’aquesta manera, de mitjana, un treballador d’aquest àmbit cobra 28.362 euros bruts anuals.

En resum, sembla que el futur està fet a la mida dels que estudien carreres relacionades amb les Noves Tecnologies. Sembla sorprenent que aquestes no siguin a les universitats i als centres de formació professional (més quan a Espanya hi ha una crisi d’ocupació), els estudis amb més alumnes.

 
Per Tecnonews / AMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.