asimo

En  el futur serem més productius. Afortunadament per això no caldrà que invertim més hores al nostre treball. Serà gràcies a la Intel·ligència Artificial (IA).

Segons un estudi realitzat per Accenture en col·laboració amb Fronteir Economics a 2035 Espanya podria duplicar els indicadors de creixement econòmics incrementant la productivitat en un 11 per cent. Això a més permetria reduir el nombre d’anys necessari per arribar a aquesta quota de 41 a 28 anys. És a dir, si per a 2035 s’esperaria una taxa de creixement en el PIB de l’1,7 per cent, gràcies a la IA la taxa de creixement serà del 2,5 per cent.

Es tracta d’estimacions i no de previsions. Amb això volem dir que quedarien molts elements per resoldre. Per exemple, un codi ètic pel que fa a la IA, abordar temes com la redistribució de la IA perquè afecti tots els estrats del món empresarial i no només a les grans empreses.

D’altra banda malgrat que el creixement d’Espanya resulta significatiu, si analitzem els creixement de futur de les altres 12 economies desenvolupades sobre les que posa l’accent l’estudi, adonem que Espanya se situa a la cua del creixement. De més a menys veiem que els Estats Units creixeria un 4,6 per cent, Finlàndia un 4,1, Regne Unit un 3,9, Suècia un 3,6, Holanda un 3,2, Alemanya i Àustria un 3, França 2,9, Japó un 2,7 i Itàlia, l’única economia nacional que està per darrere d’Espanya un 1,8 per cent.

Aquestes xifres increïbles de creixement econòmic que superarien fins i tot als creixements del punt àlgid dels anys 80 descobreixen el problema de futur amb el que veritablement podem trobar-nos. Un món partit en dos en què els països pobres cada vegada seran més pobres i els rics cada vegada més rics.

Per Tecnonews / AMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada