El futur dels supermercats

Malgrat que encara no podem determinar com seran els supermercats del futur, sí que podem afirmar que no seran tal com els hem conegut fins avui.

Amazon porta anys intentant implantar el seu model de supermercat en el qual no hi ha humans treballant, no obstant això, pot ser que aquest sistema, fins i tot, tampoc sigui la solució. I si en realitat els temps futurs ens auguren uns supermercats que no es veuen? Això és el que vol implantar l’empresa CommonSense Robotics en el centre de Tel Aviv a Israel.

En el subterrani d’un dels edificis més emblemàtics de la ciutat, el Shalom Meir Tower, la signatura situarà un magatzem. Es tracta d’un espai que ocupa 1.672 metres quadrats i 3,35 metres d’altura. Des d’allí se centralitzaran totes les comandes que es duguin a terme des dels assistents de veu o portals de supermercats.

Pot semblar que aquest magatzem no es diferencia en res als magatzems dels quals disposa Amazon en moltes ciutats del món, amb tot hi ha una diferència fonamental. En estar situat en el centre de la ciutat les comandes s’efectuen en menys d’una hora i els costos de logística i distribució són molt menors. A això cal afegir-li que, segons l’empresa, aquest model és més sostenible.

El futur dels supermercats és, per tant, que els supermercats desapareguin.