El Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) ha decidit que no rescatarà Banco Madrid, propietat de Banca Privada d’Andorra, per la qual cosa l’entitat es veu abocada a la liquidació per la via concursal i els seus clients rebran un màxim de 100.000 euros per compte. Ho ha decidit aquest dimecres durant la reunió que ha mantingut en resposta a l’aute del jutge que va demanar que aclarís si volia rescatar o liquidar el banc, tal com informa EFE.

Segons informa el FROB en una nota de premsa, no es rescatarà Banco Madrid en no concórrer els requisits previstos legalment. La decisió s’ha pres després que el Banc d’Espanya acordés que no procedia el rescat de l’entitat. Així, s’ha informat els titulars dels dipòsits que “havent-se produit l’impagament dels dipòsits dineraris vencibles i exigibles, Banco Madrid es troba en situació d’impossibilitat de restituir-los, sense que tingui perspectives de poder fer-ho en un futur immediat”. 

Després de la decisió, el banc ha informat que el FROB satisfarà als titulars dels dipòsits els imports garantits en els termes fixats reglamentàriament, que són d’un límit màxim de 100.000 euros per titular. No obstant, això no vol dir que no puguin recuperar una quantitat major quan es procedeixi a la seva liquidació. En aquest procediment, segons els experts, seran claus el deute públic en mans de l’entitat i la quantia de les previsibles sancions. Al tancament del novembre de 2014, Banco Madrid disposava d’uns 15.000 clients que tenien 695,6 milions d’euros dipositats. 

Text: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada