Arcalís ha acollit aquest matí la tercera prova del Freeride World Tour, el circuit més important de l’esquí i el surf de neu forapista. La prova, que s’ha pogut seguir en directe per Andorra Televisió i andorradifusio.ad, ha tingut lloc finalment en unes condicions idònies. El suec Kristofer Turdell i la italiana Arianna Tricomi han estat els guanyadors en la categoria d’esquí. Per la seva banda, l’estatunidenc Sammy Luebke i l’austríaca Manuela Mandl s’han pujat a l’esglaó més alt del podi en la mànega d’snowboard.

Tot i que la prova no ha pogut coincidir amb el cap de setmana, com estava previst, hi havia força ambient a la zona de la Coma d’Arcalís. Un mirador magnífic per seguir les evolucions dels surfistes i esquiadors que han buscat les línies més atrevides en un Baser Negre que ha mostrat la millor cara. El director de màrqueting d’Ordino-Arcalís, David Ledesma,recorda que per Vallnord “és la sisena prova i la quarta temporada”. Queden dues més “i dependrà de com evolucioni per anar renovant el contracte”. L’estació estaria encantada perquè “el freeride és estratègic”.

El moment més esperat ha arribat amb la baixada d’Aymar Navarro, que ha obert la competició en esquí masculí. L’aranès, que va pujar al podi l’any passat, ha fet una bona línia, tot i haver patit un trencament al lligament lateral del genoll fa dues setmanes que no l’ha deixat arriscar tant com és habitual en ell. Ha lloat “les condiicions perfectes per a l’espectacle dels riders”. Finalment ha estat dotzè.

Amb el final de la competició ha arribat el moment més emotiu. La baixada de cinc esquiadors, companys i amics de Borja Ayed, ha estat seguida en silenci i amb clavells a les mans per tots els riders, membres de l’organització, amics i la família del guia de muntanya que va perdre la vida dijous passat, víctima d’una allau, en aquesta muntanya. El seu nom s’ha sentit amb més força que mai.

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada