Adorem el sol, ens omple d’energia, ens dóna vida, però és el responsable del fotoenvelliment cutani… Sí, ja ho sabem, l’envelliment forma part de la vida. L’alternativa a l’envelliment no és favorable… No obstant això hi ha factors que potencien aquest procés natural del pas del temps. Es tracta de la fotoexposició, l’exposició als raigs del sol, i es fa visible, sobretot, a la cara, el dors de les mans i l’escot, és a dir, les zones més exposades al sol.

Segons diverses publicacions científiques, el 90% de les dones de més de 50 anys tenen taques, el 80% dels signes visibles de l’edat són deguts als raigs UV i el 70% de les dones de més de 35 anys declaren tenir arrugues…

Els principals efectes visibles del fotoenvelliment són:

  • Augment de la melanina a nivell cutani, origen dels desordres pigmentaris (taques fosques antiestètiques o hiperpigmentacions).
  • Pèrdua de la fermesa lligada a la degradació del col·lagen i l’àcid hialurònic (elastosi solar).
  • Aparició d’arrugues i petites arrugues associades al hundimento de la unió dermo-epidèrmica.

Com sempre, la millor manera de corregir les taques produïdes per l’exposició al sol és protegint la pell -cada dia de l’any- amb fotoprotectors. No obstant això, en ocasions i per causes difícilment controlables, les taques apareixen. Més difícil és controlar la pèrdua de fermesa i l’aparició d’arrugues.

Per corregir els efectes del fotoenvelliment ha diferents vies. Quan actues en les fases inicials és molt possible que simplement recorrent a cosmètics anti-age sigui suficient, però si ja hem sobrepassat aquestes fases inicials, haurem de recórrer a professionals, com ara els dermatòlegs. En funció de cada cas, aquests recomanen als seus pacients tractaments amb làser, llum intensa polsada (IPL), peelings, crioteràpia… No obstant això sempre els complementen amb productes cosmètics, com ara la gamma Melascreen, de Ducray. Aquesta línia de productes és la primera que corregeix tots els signes del fotoenvelliment: taques, arrugues i pèrdua de fermesa). Per a això utilitzen fórmules amb àcid azelaic, àcid glicòlic, àcid hialurònic i vitamines C i E, entre d’altres actius. Segons els tests realitzats, a partir del primer mes ja es poden percebre resultats sobre les arrugues i les taques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada