El Fòrum d’Empresa d’Andorra Telecom analitza els canvis del món digital

forum-empresa“El món canvia i canviarà molt de forma accelerada”. Així de convençut s’ha mostrat el doctor enginyer en Telecomunicacions i president del capítol espanyol de la Internet Society, Andreu Veà, durant el II Fòrum d’Empresa d’Andorra Telecom que s’ha celebrat aquest dijous al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. Amb el títol “La diversificació i la digitalització: reptes d’avui”, una seixantena de persones han pogut conèixer els canvis que ha ocasionat l’era de la digitalització i com ha incidit en la millora de la qualitat de vida de les persones. Veà s’ha aventurat a parlar de futur, i està segur que “si parlem de xarxa serà més petita, més ràpida, més barata i més ubiqua”. En canvi, pel que fa a les aplicacions ha assegurat que resulta impossible preveure un futur. Tot i això, s’espera un canvi molt important en el món de la medicina, i sobretot de la genètica, gràcies a les noves tecnologies i la seva capacitat d’evolució.

Andorra Telecom ha organitzat aquest dijous el II Fòrum d’Empresa, una jornada en què una seixantena d’empresaris i professionals del sector de les telecomunicacions han analitzat els efectes de la digitalització i com han afectat a la societat, amb el títol ‘La diversificació i la digitalització: reptes d’avui’.

El director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, ha estat l’encarregat d’obrir el Fòrum amb l’explicació del procés de diversificació que afronta l’operadora, les noves vies de negoci i la internacionalització de l’activitat. Per la seva banda, el director de Relació amb el Client i Màrqueting, Carles Casadevall, també ha intervingut per detallar els nous serveis de diversificació que s’estan desenvolupant, i ha assegurat que “un dels motius de convertir-nos en una SAU era precisament per diversificar-nos”. Casadevall ha recordat que a partir del 2017 desapareixerà el ‘roaming’ i la intenció d’Andorra Telecom és oferir tarifes similars a les europees, un fet que provocarà una disminució d’ingressos. Per aquest motiu, s’estan buscant  altres fonts d’ingressos mitjançant la diversificació.

La tercera conferència ha estat impartida pel responsable de vendes d’Andorra Telecom, Josep Vilana, per explicar com es troba el projecte del pla d’apagada del coure, previst a Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i Sant Julià de Lòria al juny del 2016 i a finals d’any a la resta del país. A més, ha donat a conèixer les novetats en productes i serveis substitutius per a empreses, així com els nous serveis que hi ha previstos en els propers mesos.

La darrera intervenció, i potser la més esperada, ha estat la del president del capítol espanyol de la Internet Society i doctor enginyer en Telecomunicacions, Andreu Veà, amb una conferència titulada ‘Bio highlights’. Veà és conegut com el ‘biògraf d’Internet’ perquè ha estat dinou anys entrevistant arreu del món a més de 320 persones creadores de la xarxa. Durant la seva intervenció s’ha remuntat al passat per parlar de la història d’Internet però també del present i de la transformació i diversificació de les empreses i operadores. Tanmateix, Veà s’ha aventurat a parlar de futur i s’ha mostrat convençut que si parlem de xarxa serà més petita, més ràpida, més barata i més ubiqua, però en canvi, ha considerat impossible conèixer el futur de les aplicacions, ja que, “qui va preveure WhatsApp?”. En aquest sentit, ha apostat per mantenir la xarxa oberta de forma que les persones puguin fer aplicacions que resolguin problemes i les puguin posar a la xarxa lliurement, i així “les que prosperin permetran millorar les nostres vides”.

L’enginyer ha mostrat amb objectes reals la possibilitat d’augmentar la qualitat de vida de les persones mitjançant les telecomunicacions. Com a exemples, ha parlat de la impressió 3D de teixits biològics que permeten substituir alguna part del cos amputada, bombetes amb adreça IP, o un termòstat intel·ligent que permet estalvis importants en la factura del gas. Tots ells són objectes que ja existeixen perquè “el món canvia i canviarà de forma molt accelerada”. En aquest sentit, ha explicat que els canvis més dràstics es donaran en la medicina, i sobretot en el món de la genètica.

Text i foto: ANA

TOTES LES NOTÍCIES