formatgeEl formatge fresc s’obté a partir de llet pasteuritzada, habitualment de vaca, tot i que també pot ser d’ovella o de cabra. Un dels formatges frescos més consumits és l’anomenat de ‘Burgos’, que és un formatge molt digerible i que també el podem trobar sense sal i amb el 0% de matèria greixosa.

El formatge fresc destaca pel contingut de proteïnes d’alt valor biològic i calci de fàcil assimilació. De minerals també cal fer referència al fòsfor i al magnesi. En relació amb les vitamines, ressalten les del grup B, especialment B2 i B12. D’una banda, la vitamina B2 afavoreix el creixement de l’organisme i intervé en l’aprofitament dels hidrats de carboni i de les proteïnes. En relació amb la vitamina B12, juntament amb l’àcid fòlic, resulta imprescindible per al bon funcionament del sistema nerviós.

El formatge fresc també inclou quantitats destacables de vitamina A. La vitamina A intervé en la formació dels pigments visuals de la retina i també en la formació i en el manteniment de les cèl·lules que recobreixen la pell, els ulls, la boca i els òrgans interns.

Els nutrients dels formatge fresc s’assimilen i aprofiten millor que els de la llet, gràcies a la fermentació. Per aquest motiu, aquest tipus de formatge és recomanat per les persones que tenen l’estómac delicat o bé que no toleren bé la llet sencera.

En canvi, no poden prendre formatge fresc aquelles persones amb al·lèrgia a la proteïna de vaca. També s’ha d’anar amb compte amb la ingesta de formatge fresc en relació amb les calories, ja que el tipus de greix que conté és saturat. Pel que fa a les calories, el formatge fresc tipus Burgos en conté 203 per cada 100 grams consumits.

Per El Tot Granollers / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada