El forfet de temporada per a residents de Grandvalira costa 285 euros, i el de Vallnord 180

grandvalira

La  propera temporada d’esquí començarà el 26 de novembre i finalitzarà el 17 d’abril, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin. Vallnord ja ha posat a la venda els seus forfets de temporada, mentre que Grandvalira ho farà el proper 1 d’octubre. Tots dos han incrementat lleugerament algunes de les seves tarifes, com és el cas del forfet per a residents, que passa a ser de 180 euros en el cas de Vallnord (165 per als que viuen a les Valls del Nord), quatre euros més que l’any passat. A Grandvalira el forfet per a residents costarà 285 euros (220 per als canillencs), vuit euros més que fa un any. Els dominis ofereixen descomptes en part dels seus forfets fins al 31 d’octubre en el cas de Vallnord, i fins al 20 de desembre en el cas de Grandvalira.

Grandvalira i Vallnord ja han publicat les tarifes dels seus forfets de temporada, tant per a residents com els generals, i per als residents a l’Alt Urgell i la Cerdanya. Els preus actuals són promocionals i ofereixen descomptes fins al 30 d’octubre en el cas de Vallnord, i fins al 20 de desembre en el cas de Grandvalira. Als dos dominis s’han incrementat lleugerament les tarifes.

El forfet de temporada de Vallnord ja es pot comprar. Per als residents al país, té un cost de 180 euros, quatre euros més que l’any passat. Per als residents a les Valls del Nord, costa 165 euros, i també s’ha incrementat quatre euros respecte a la temporada 2015-16. El preu del forfet per a infants del país es manté en els 82,5 euros, mentre que el de resident a l’Alt Urgell és el que puja més: passa dels 321 euros de fa un any als 375 euros actuals. Finalment, el preu per a clients fidels de fora del país (els que ja han adquirit un forfet anteriorment), es manté en els 425 euros, i el de client nou també es manté, en aquest cas en els 450 euros.

Totes aquestes tarifes són vàlides fins al 30 d’octubre, coincidint també amb la Fira d’Andorra la Vella. A partir de llavors s’apliquen increments d’entre 20 i 70 euros. I també a partir d’aquesta data els forfets de temporada per a residents a l’Alt Urgell i de fora sí que pateixen increments. Per exemple, el forfet genèric de temporada passa dels 500 de l’hivern passat als 520 euros.

El que ja no es pot adquirir, ja que la promoció va acabar el passat 11 de setembre, és el forfet ‘Bike & Ski’, que permet accés a les instal·lacions també durant la temporada d’estiu. Pagant un euro més, els residents podien obtenir aquest forfet anual, mentre que en el cas dels no residents, fins i tot els sortia més barat que el forfet de temporada d’hivern (425 per 376 l’anual). Aquesta promoció és la que fa de contrapunt a l’increment de tarifes per aquesta temporada, han exposat des del domini.

Pujada de tarifes, inversions importants
Anant ara a Grandvalira, els forfets de temporada es posaran a la venda l’1 d’octubre. Per als residents costarà 285 euros, 220 per als canillencs. S’ha apujat vuit euros i tres euros respectivament.

Els forfets de temporada per a esquiadors de fora del país s’ha incrementat quinze euros, passant dels 595 als 610; el júnior (de 12 a 17 anys), també quinze euros, i el de residents a l’Alt Urgell i la Cerdanya és el que més puja: dels 535 als 555. No es toquen, però, les tarifes de forfets de temporada un cop finalitzi la promoció, és a dir, després del 20 de desembre. El general seguirà costant 793 euros com l’hivern passat.

Des de Grandvalira relacionen els augments tarifaris amb les inversions fortes que preparen per aquesta temporada, en infraestructures i també en serveis. Per amortitzar aquests forfets, cal esquiar tretze dies si es té el genèric, i sis dies si es té el de resident.

L’any passat el col·lectiu de clients amb el forfet de temporada a Grandvalira va sumar 7.000 forfets, el que representa al voltant d’un 10% dels dies d’esquí venuts la temporada passada.

D’altra banda, els dominis ja tenen marcada al calendari la data d’obertura de les seves instal·lacions, sempre amb el permís de la neu. Començarà el 26 de novembre i finalitzarà el 17 d’abril. En total, vuit dies més de temporada que l’hivern passat.

(Text i foto: ANA)