El fons de reserva de la jubilació perd en el primer semestre 122 milions d’euros

facana de l'edifici de la CASS
La façana de l’edifici de la CASS. Foto: Arxiu

El Fons de Reserva de la Jubilació ha perdut prop d’un 9% en només sis mesos i ara disposa d’uns 1.460 milions. Aquesta circumstància s’explica, sobretot, perquè en el segon trimestre del 2022 han continuat les caigudes generalitzades dels mercats internacionals ja observades durant els tres primers mesos de l’any. Aquests resultats són força diferents als del 2021, que va tancar amb positiu.

En els darrers 10 anys, el Fons havia aconseguit que els seus rendiments fossin superiors a la inflació, però les dades negatives podrien fer que ja no fos possible assolir aquest objectiu.

La institució planteja molts dubtes sobre com seran els resultats del segon semestre. Assegura que l’augment persistent dels preus, l’enduriment de les condicions financeres a empreses i consumidors i les conseqüències de la guerra a Ucraïna han impactat desfavorablement en l’ànim dels actors econòmics i socials. Això fa preveure una important desacceleració que, previsiblement, es traduiria en una tendència a la baixa dels comptes de la guardiola de les pensions.

TOTES LES NOTÍCIES