El Fogony de Sort, únic restaurant de l’Alt Pirineu amb Estrella Michelin pel 2014

El Fogony de Sort és l’únic restaurant de l’Alt Pirineu que ha estat reconegut amb una Estrella Michelin a la llista que s’ha fet pública i que conformarà la Guia Michelin 2014. L’establiment pallarès ja fa vuit anys que manté aquesta distinció.

La Guia Michelin reconeix novament un gran nombre de restaurants catalans. La comarca veïna del Berguedà renova dues estrelles: Els Casals de Sagàs i l’Estany Clar de Cercs. De fet, a la nova llista d’establiments amb una estrella hi apareixen fins a una vintena de propostes gastronòmiques de la demarcació de Barcelona, una desena de Girona, dos del municipi tarragoní de Cambrils i un restaurant de la plana de Lleida: La Malena, de Gimenells.

La categoria de dues estrelles compta amb sis restaurants catalans, entre els quals destaquen el Lasarte de Martin Berasategui i l’Àbac de Jordi Cruz, a Barcelona, juntament amb Les Cols, a Olot, i el Miramar, a Llançà.

A la categoria màxima, de tres estrelles, hi apareix novament El Celler de Can Roca de Girona, reconegut actualment com el millor restaurant del món. També repeteix el Sant Pau de Carme Ruscalleda, a Sant Pol de Mar.