El foc de pastures de la Val d’Aran continua actiu, però estable i sense perill

Els Bombers de la Generalitat han treballat al llarg de tot el dia a Garòs (Val d’Aran) on, des d’ahir a la tarda, crema una zona de pastures propera al barranc de Cal.
 
Les tasques de treball, realitzades sobretot amb eines manuals, s’han centrat en la contenció del foc. Hi han treballat diverses unitats dels Pompièrs d’Aran, juntament amb el Grup d’Actuacions Forestals (GRAF), vehicles de comandament i suport dels Bombers de la Generalitat i vehicles d’aigua. Una part dels recursos han hagut de ser helitransportats, atesa la dificultat d’accés i la complicació orogràfica.
 
Amb l’arribada de l’ocàs s’han retirat tots els vehicles, ja que la zona és inestable i no es podria treballar de nit. Està previst que demà a primera hora s’enlairen dos mitjans aeris i s’activen de nou totes les dotacions d’actuació.
 
El dispositiu d’extinció d’avui ha prioritzat el flanc esquerre de l’incendi, per així evitar que avancés en direcció Vielha. Aquest flanc està estabilitzat i, si bé encara hi resten punts calents, la major part està assegurada. S’ha treballat amb eines manuals, suport d’aigua i ajut de foc tècnic, al llarg de més de 3 quilòmetres.
 
D’altra banda, el flanc dret de l’incendi té estabilitzada només la part inferior i demà es reforçarà la contenció en la zona superior per evitar que arribi a la Serra Espiargo, on podria crema en bloc i facilitar així les allaus de neu.
 
L’incendi afecta només zona de pastures, sense massa arbrada. A hores d’ara, i segons les primeres valoracions, s’haurien cremat unes 200 hectàrees de terreny, amb un perímetre de més de 6 quilòmetres.
 
Foto: Bombers de la Generalitat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.