El foc de l’Ospitalet amenaça d’entrar a Andorra

El foc de l’Ospitalet (l’Arieja), que crema des d’aquest dissabte al matí, amenaça d’entrar al Principat, segons han informat els Bombers d’Andorra a través del seu Twitter aquest vespre a les 18.37 hores. El foc es troba aproximadament a uns dos quilòmetres del país i els mitjans aeris andorrans s’han incorparat a les tasques d’extinció i hi estan treballant per frenar la progressió de les flames.

Un helicòpter i dos comandaments dels bombers d’Andorra, el cap de guàrdia i un sots oficial, s’han desplaçat aquest vespre fins al l’incendi de l’Ospitalet, segons han informat els bombers. De moment però, des de França han descartat l’ajuda de mitjans humans per extingir el foc.

No obstant, des del cos de bombers han indicat que és possible que aquest vespre els bombers de França es reuneixin amb els efectius andorrans per decidir quina estratègia segueixen de cara aquest dilluns, quan es preveu que també hi hagi l’helicòpter andorrà sobrevolant la zona del foc.

200 hectàrees cremades

L’incendi es va declarar aquest dissabte a la tarda en una zona de matolls de difícil accés a uns 1.800 metres d’altitud al terme municipal de l’Ospitalet, segons informa L’Independant citant fonts del centre d’operacions del Departament d’incendi i auxilis.

No ha estat fins aquest diumenge al migdia que els Bombers de la zona han decidit intervenir amb els mitjans aeris ja que el foc s’apropava al GR 10 (sender de gran recorregut) molt concorregut en aquesta època de l’any.

Els Bombers han rescatat vuit excursionistes sans i estalvis que es trobaven prop de l’incendi. S’han mobilitzat una quarantena d’efectius i cinc vehicles per apagar el foc que s’ha estès unes 350 hectàrees segons les dades facilitades a les 20 hores per l’agència France Press.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.