Segons han avançat des del Fòrum Nacional de la Joventut d’Andorra (FNJA), aquest dilluns l’ens que representa els joves d’Andorra i el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior han organitzat una xerrada informativa sobre el Collège d’Europe. Cada any el Govern d’Andorra ofereix una beca a un estudiant per cursar estudis en el prestigiós centre i des del FNJA es vol “apropar a tots els estudiants o professionals d’Andorra tota la informació necessària perquè puguin presentar la seva candidatura a la institució”.

El Collège d’Europe va ser el primer institut universitari al món que va oferir estudis de postgrau i altres formacions en afers europeus. Des de la seva fundació, la missió del Collège d’Europe és formar els estudiants perquè “entenguin el funcionament de la política, la història, el dret, l’economia, les relacions internacionals de la Unió Europea; i sàpiguen afrontar els reptes i identificar-ne les potencialitats, amb l’objectiu de preparar-los per assumir posicions de lideratge en els seus països respectius i en organitzacions internacionals”.

Entre els professors destaquen acadèmics d’importants universitats europees així com funcionaris de la UE i d’altres organitzacions internacionals que posen a disposició dels alumnes els seus coneixements i la seva experiència. Compta, a més, amb una extensa xarxa de contactes amb institucions i universitats europees, administracions nacionals, organitzacions internacionals i cercles professionals d’arreu del món, segons han explicat des del FNJA.

Estudiants d’una cinquantena de països (300 al campus de Bruges i 120 a Natolin, Varsòvia) viuen i segueixen junts un programa intensiu durant deu mesos en un ambient educatiu multilingüe i multicultural. Molts dels antics alumnes, que ocupen posicions de responsabilitat a Europa i a tot el món, comparteixen les seves experiències amb els nous estudiants a través de conferències i xerrades.

Cada any el Govern d’Andorra ofereix una beca a un estudiant d’Andorra per poder cursar estudis al Collège d’Europe. Des del FNJA es vol apropar a tots els estudiants o professionals d’Andorra tota la informació necessària perquè puguin presentar la seva candidatura a aquesta institució de prestigi. Per això, Mar Martinez, cap de l’Àrea d’Ensenyament Superior, d’Afers Universitaris i Reconeixement de Titulacions del Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior presentarà el Collège d’Europe i la beca que ofereix el Govern d’Andorra. Joan-Marc Joval i Margot Aleix, per la seva banda, compartiran amb els assistents la seva experiència com a antics alumnes dels campus de Bruges i de Natolin i respondran a les qüestions pràctiques dels assistents.

Els organitzadors esperen que aquesta xerrada “ajudarà a fer conèixer aquesta institució als estudiants d’Andorra que estiguin interessats en els afers europeus”. La data límit per presentar la candidatura al Collège d’Europe és el 20 de gener del 2016.

Text: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada