bpa

El FinCEN del Departament del Tresor dels Estats Units, a través del consolat americà de Barcelona, ha emès un comunicat de premsa en el qual aclareix que la norma proposada el passat 10 de març en relació a Banca Privada d’Andorra no porta associada cap sanció econòmica. A més, l’organisme, que ha volgut fer aquest aclariment davant dels nombrosos mitjans de comunicació que parlen de sancions cap a l’entitat andorrana, afegeix que el que va emetre va ser una proposta de norma, i aquesta, si es porta a terme, comportarà la prohibició d’operar amb BPA a entitats financeres dels Estats Units.

El FinCEN ha recordat, mitjançant un comunicat enviat a través del consolat americà de Barcelona, que el 10 de març va publicar un anunci de proposta de norma (Notice of Proposed Rulemaking), després d’identificar BPA com una entitat sotmesa a preocupació de primer ordre en matèria de blanqueig de capitals. El Departament del Tresor assegura que “la norma proposada, si es porta a terme, prohibiria a entitats financeres dels Estats Units obrir o mantenir comptes amb el BPA”.

El comunicat finalitza assegurant que actualment “no existeix cap ‘sanció’ econòmica associada a aquesta norma”, però no aclareix si en un futur se’n pot imposar una. Des del consolat americà han declinat confirmar aquest extrem, ja que volen evitar especular sobre la qüestió.

(Text i foto: ANA)

3 comentaris

  1. Cada vegada està més clar que el Martí&Cinca s’han precipitat en la intervenció de la BPA. Sempre he dit que la mancança de formació del titular de Finances, suplides per un bec d’or i una ambició desmesurada tindran un preu molt elevat per Andorra. Dins de 2 anys anem a eleccions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada