La decisió del FinCEN de retirar el ‘Notice’ que el 10 març 2015 va emetre contra Banca Privada d’Andorra (BPA) és l’exemple més clar de la manca d’arguments que en el seu dia tenia l’agència dependent del departament del Tresor americà per actuar contra el banc andorrà. Gairebé un any més tard de la intervenció, el FinCEN es veu obligat a rectificar i es renta les mans com a última solució perquè l’administració andorrana, incapaç fins a la data de gestionar positivament la crisi, pugui canalitzar la resolució definitiva del cas.

La pressió de les demandes interposades pels accionistes majoritaris de BPA davant la cort judicial del districte de Columbia, als Estats Units, i la informació facilitada pels advocats de la família Cierco en relació als procediments de prevenció de blanqueig de capitals i les repetides auditories que s’havien superat en tot moment han dut a acorralar el FinCEN. Davant el risc d’una decisió judicial contrària als seus interessos, l’agència americana ha optat per deixar sense efecte la seva nota acusatòria,que el procés legal en marxa estava demostrant que era infundada.

No es pot oblidar que aquest divendres era l’últim dia que els advocats del FinCEN tenien per presentar les seves al·legacions davant la demanda interposada pels accionistes de BPA. Fins ara, i encara que el jutge havia reiterat en diferents ocasions al departament del Tresor americà que aportés proves de fons que avalessin la nota del 10 de març, els assessors jurídics de l’agència americana només havien al·legat qüestions de forma per distreure els sòlids arguments que posaren en entredit la seva actuació.

FinCEN retira la nota davant la falta de justificació a la seva acció del març passat i tampoc ara motiva per què deixa sense efecte la ‘Notice’; només anuncia que no s’aplicarà cap de les mesures previstes en la secció 311 de la Patriot Act. L’agència americana s’aparta del procés i trasllada tota la responsabilitat a l’administració andorrana, que més d’onze mesos després de l’inici de la crisi encara no ha presentat públicament els resultats dels treballs encarregats a PricewaterhouseCoopers (PwC) -les primeres estimacions avalaven que el 95% dels clients de BPA eren totalment lícits- i es veia incapaç de trobar els suports necessaris per fer operatiu el banc pont amb el qual pensava resoldre la situació.

(Text: Grup Cierco)

6 comentaris

  1. El Cap de Govern hauria de posar el seu carrec en mans del poble andorrà.
    Tot el que ha suposat per a la butxaca del ciutadà aquesta infamia, hauria de aclarir-ho i després deixar pas a nova sang per portar el poble andorrà al lloc on mai hauriem d’haver baixat

  2. Y quién de nosotros sabe la verdad o la mentira?, todo se puede comprar con dinero ese mundo vive de eso, ahí lo dejo caer nosotros podremos opinar de diversas maneras pero la verdad lo que importa, solo lo saben ellos tenemos que empezar a pensar que la noticia oficial no quiere decir q sea la verdadera saludos

  3. Senyors Cierco al retirar la nota els Estats Units FINCEN deixe la,portà oberta a que vostès com accionistes majoritaris recuperin l’entitat intervinguda per lInaf i lareb?
    Esperem que aixi sigui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada