La  ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha fet entrega del premi Gall Fer Andorra de la mostra de cinema de muntanya PICURT a la pel·lícula “Plastic China” de Jiu-liang Wang. El jurat han que considerat el seu caràcter universal que tracta un aspecte del medi ambient que afecta globalment i que ofereix una reflexió absolutament necessària. També s’ha pres en consideració la seva qualitat artística que segueix la millor escola documentalista xinesa.

Els membres del jurat, Carlos Rodriguez, Daniela Cecchin, Pilar Montoliu i Àlex Tena han volgut expressar el seu reconeixement per l’alta qualitat de les pel·lícules presentades en aquesta edició del festival.

El premi Gall Fer Andorra té l’objectiu de destacar aquells audiovisuals que per la seva temàtica, el seu tractament i el seu punt de vista fomenten i difonen el respecte pel medi ambient i els seus valors associats.

Les cintes seleccionades per optar aquest premi han estat
• ALASKA de Christopher Stoeckle
• HOLY UNHOLY RIVER de Pete McBride
• JARDINES DE PLOMO de Alessandro Pugno
• PLASTIC CHINA de Jiu-liang Wang
• THE BABUSHKAS OF CHERNOBYL de Holly Morris i Anne Bogart
• WOMAN AND THE GLACIER de Audrius Stonys

El jurat ha atorgat una especial a “Woman and the Glacier” per ser un treball arriscat i intens i per la seva qualitat estètica.

El Festival internacional de cinema de muntanya dels Pirineus PICURT projecta una part del seu programa a Andorra per segon any consecutiu. El Centre de Congressos d’Ordino ha acollit una sessió contínua de pel·lícules de medi ambient, antigues recuperades, esportives i el lliurament dels premis Gall fer Medi Ambient a la millor pel·lícula que tracta sobre el tema de medi ambient i el premi Gall fer Vallnord a la millor pel·lícula d’esports de muntanya. El Govern d’Andorra ha ampliat la seva participació que aquest any compta amb una dotació de 5.000 euros.

(Foto:SFGA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada