Jordi Pujol Ferrusola, un dels set fills de l’expresident de la Generalitat de Catalunya Jordi Pujol, va moure un total de 32,4 milions d’euros entre 13 països des de tres comptes corrents oberts en altres tantes entitats. Segons informa avui ‘El País’, entre els estats a què es van enviar les divises, que sumen 118 moviments, figuren paradisos fiscals com Suïssa, Liechtenstein, Illes Caiman o Luxemburg i també Andorra . Els fons es van moure entre el 30 de març de 2004 i el 28 de novembre de 2011 des de les entitats Banc Mediolanum SA, Crédit Suisse i BBVA.

Segons la informació subministrada per l’Agència Tributària al magistrat de l’Audiència Nacional Pablo Ruz, a la base de dades d’Hisenda “no consta” la presentació d’una declaració tributària especial, és a dir que el major dels set fills de Pujol no es va acollir a l’amnistia fiscal dissenyada pel ministre Cristóbal Montoro. La investigació parteix de la denúncia presentada per María Victoria Álvarez, exparella de Pujol Ferrusola en què explicava que el fill de l’expresident va viatjar a Andorra en nombroses ocasions amb nombrosos fons en metàl·lic.

El jutge Ruz ha donat la raó a la Fiscalia i ha reclamat a les tres entitats bancàries des de les quals es van moure els fons que remetin “en el termini improrrogable de 15 dies” tota la documentació relativa als comptes de Jordi Pujol Ferrusola i les cinc societats en què ha figurat com a soci, administrador o autoritzat. Entre les dades que es reclamen figuren els extractes, els contractes d’obertura dels comptes i “qualsevol altre producte financer” tant vigent com cancel·lat que consti de la titularitat de Pujol Ferrusola o de les mercantils Iniciatives Màrqueting i Inversions, Inter Rosario Port Services, Project Màrqueting, Active Translation i Iberoamericana de Business and Marketing.

Fonts judicials assenyalen que, en el que s’ha investigat fins ara, no es desprèn que l’origen dels fons sigui il·legal, però que es corrobora que ha de seguir amb les indagacions.

L’informe de l’Agència Tributària està datat el 5 de març. Pujol Ferrusola va aportar 22 dies després un escrit amb documentació en la qual suposadament justifica els moviments monetaris.

Text: El Pais

1 comentari

  1. Segons informació de diaris espanyols, les saques de billets de 500 Euros, s´ingressaen a BANCA MORA ara MORABANC, i també teníe compte en aquest banca.
    [Nota de la redacció: les afirmacions sobre persones amb noms i cognoms han d’anar signades amb noms i cognoms]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada