festucs

Procedents de l’Àsia, el consum dels festucs (pistatxos) es remunten a més de 10.000 anys enrere. Actualment, l’ Iran és el principal país productor, seguit a distància dels Estats Units i de Turquia. El festuc és el fruit de l’arbre homònim, originari de les regions muntanyenques de l’Àsia Central.
Es tracta d’un fruit sec amb un alt contingut en hidrats de carboni, fibra. També destaca el seu valor protèic i mineral. Pel contingut en fibra, 14 grams per cada 100, el festuc és ideal per a regular el trànsit intestinal, a la vegada que tenen un alt efecte saciant. El festuc és, també, un aliment amb característiques antioxidants, aportades per l’alt contingut en vitamines del grup A i B i E, aquesta última també íntimament lligafa amb la salut de la pell.. Dintre del grup B, també cal destacar la presència de vitamina B6, beneficiosa per al sistema nerviós i immunològic.

També te un alt contingut en àcids greixosos poliinsaturats i àcid oleic, elements que contribueixen a regular l’índex de colesterol a l’organisme i per tant, presos amb mesura, tenen un efecte cardiosaludable. En relació amb els minerals, en destaquen, especialment, el potassi, el calci, el fòsfor i el ferro. Els festucs, com la resta de fruits secs, són aliments energètics. Per 100 grams consumits, el nombre de calories puja fins a les 600. Com sol passar en els fruits secs en general, tot i que són productes sans i naturals, la xifra de calories és alta. Per aquest motiu, les persones amb problemes de pes han de limitar-ne el seu consum. A la vegada, les persones sense problemes en aquest sentit, també han de vigilar i fer-ne un consum contingut. En definitiva, els beneficis del consum de festucs són destacables, però el consum ha de ser moderat per l’alt contingut calòric.

Per El Tot Granollers / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada