El Festival Ull-Nu podria ser present en futures edicions de l’Animac a Lleida

ull-nuLa segona edició del Festival Ull-Nu se celebra els propers 8, 9 i 10 de novembre amb un increment notable d’obres i de creadors així com la consolidació a nivell internacional. Segons han explicat els organitzadors, enguany van rebre 99 propostes, de les quals se’n van seleccionar 56. Així, s’han inclòs al programa una quinzena d’obres més que en l’edició anterior. Segons ha apuntat el president de l’associació Ull-Nu, Hèctor Mas, aquest increment de la participació ha fet pujar el nivell i han assolit un dels objectius plantejats l’any passat de ‘consolidar la internacionalització’ del festival. A més d’aquesta participació de joves creadors d’Andorra, Catalunya, Espanya i França, una de les novetats és la presència del festival d’animació de Catalunya com a ‘activitat paral·lela’, ha indicat Mas. Aquest fet s’emmarca dins la col·laboració entre Andorra la Vella i Lleida i podria permetre que el festival de joves creadors del Pirineu fos present en properes edicions de l’Animac, com ha reconegut la tècnica de joventut del Comú, Sílvia Muns. La proposta encara s’ha d’acabar d’estudiar però podria passar per portar-hi alguns curts o per buscar ‘un espai on tinguem representació’. D’altra banda, la dotació dels premis s’ha incrementat en 300 euros en cadascuna de les vuit categories, fins als 800 euros, excepte en el cas dels menors de 18 anys que rebran 500 euros, 200 més que l’any passat.

El Festival Ull-Nu comptarà enguany amb una representació de l’Animac, el festival de cinema d’animació de Catalunya que es realitza a Lleida i que portarà dues projeccions als cinemes illa Carlemany. Aquesta programació sorgeix arran de l’acord de la cimera entre Andorra la Vella i Lleida per col·laborar en temes de promoció turística, econòmica i cultural i és un acord ‘recíproc’, segons ha indicat la tècnica de Joventut del Comú de la capital, Sílvia Muns. Això vol dir que en futures edicions de l’Animac s’hi podrien presentar curts d’animació de l’Ull-Nu o que es podria buscar un espai a la capital del Segrià per portar algunes de les propostes dels joves creadors del Pirineu.

En total, durant els dies 8, 9 i 10 de novembre es faran 56 projeccions, a més de les de l’Animac Camina. Aquestes estan dividides en vuit categories: documental, menors de 18 anys, videoart i experimental, publicitat, audiovisual i temàtica esportiva, videoclip, animació i ficció. De fet, en aquesta segona edició s’han hagut de programar projeccions dissabte al matí per la gran quantitat d’obres seleccionades.

Una altra de les novetats és l’augment de la dotació dels premis. Gràcies a la implicació dels patrocinadors els premis de les categories s’han incrementat fins als 800 euros i els dels menors de 18 anys fins als 500 euros.

A més, l’augment de participació i sobretot de creadors catalans, espanyols i francesos suposa també segons la membre de l’associació Ull-Nu, Stefanie Ruano, que el contingut audiovisual dels projectes sigui més ‘multicultural’ i ‘expressin més les inquietuds’ dels joves. També implicarà més dificultat per al jurat, format per professionals dels diferents països dels Pirineus i de diferents àmbits, han assenyalat els organitzadors.

Segons ha destacat el conseller de Noves Tecnologies, Joventut i Esports d’Andorra la Vella, Marc Pons, el festival serveix de ‘fòrum de trobada’ entre els creadors per ‘donar-se a conèixer, fer contactes, etc’.

TOTES LES NOTÍCIES