El Festival Ull Nu entrega per primera vegada un premi a dues obres

‘El increible finde menguante’, l’òpera prima del director navarrès Jon Mikel Caballero, ha guanyat els premis del públic i del Carnet Jove al Festival Ull Nu, que es van entregar ahir dissabte. En la setena edició, el concurs ha rebut més de 400 obres de directors que han nascut o resideixen als Pirineus segons RTVA.

No és la primera vegada que Jon Mikel Caballero presenta obra al Festivall Ull Nu, però no s’esperava que ‘El increible finde menguante’, la seva òpera prima enregistrada al Pirineu navarrès, guanyés dos premis.

Tot i que no va poder assistir a l’acte, va agraïr els guardons amb un vídeo. Tal i com ho va fer Paco Chanivet, que va dedicar als seus pares el premi del jurat a millor llargmetratge per ‘La veda’, obra que va començar amb el vídeo d’unes vacances d’estiu al Mediterrani.

Pel que fa als curts, el jurat no n’ha escollit un, sinó dos guanyadors: ‘Porque la sal’, de Nicolás Cardozo, i ‘Suc de síndria’, on la seva directora, Irene Moray, ha volgut parlar de sexualitat.

El jurat a més ha atorgat un accèssit a ‘Laatash’, que també ha guanyat el premi del públic.

Ha estat la primera vegada que al certamen es dona un premi ex aequo, un fet que demostra la qualitat de les obres que rep el festival.