El Festival Ull Nu amplia la seva proposta Ull Nu PRO durant l’any

Seguint la dinàmica de cada any, l’Ull Nu, Festival Audiovisual d’Andorra, impulsat per joves creadors del país, ha volgut incorporar novetats prèvies al programa de l’edició 2020, per motivar i potenciar la creació de contingut audiovisual al país.

El nom ULL NU PRO servirà de paraigues sota el qual s’englobin propostes de caire pedagògic com: xerrades, masterclass, tallers o taules rodones entre altres. Enfocades tant per a un públic amateur com pel públic més professional però que comparteixin l’interés per la creació audiovisual. Aquesta secció, nascuda fa tres edicions en el marc del festival s’estendrà també a diferents dates de l’any.

El pròxim 14 de desembre a les 11h s’impartirà gratuitament la primera màsterclass sobre edició de vídeos amb Final Cut Pro X i estarà dirigida per Daniel Arellano, realitzador i muntador oficial d’Apple Final Cut Pro. Tant per aquesta sessió com per la resta, l’espai on es dugui a terme serà el Fòrum de la FNAC, col·laborador de la proposta juntament amb els Grans Magatzems Pyrénées.

Destacar també que el proper 25 de gener del 2020, es farà entrega dels Premis Goya a Espanya. Entre els nominats es troben els curtmetratges Suc de Síndria de la jove realitzadora Irene Moray i guanyador del Premi a la Millor obra en la darrera edició del l’Ull Nu, i Xiao Xian, darrer treball del realitzador JiaJie Yu Yan, responsable de l’espot de l’edició 2018 i antic participant del festival.