El segon dels concerts d’Escaldes-Engordany del Festival Internacional Orgue&nd, serà demà dilluns al vespre, amb dos grans comunicadors del món organístic actual: José Luis Echechipía i Jesús Gonzalo López.

Aquest duo realitzarà el quart dels concerts del Festival Internacional Orgue&nd amb el títol  Mirades al sud, batalles barroques ibèriques (segles xvii-xviii), el dilluns dia 20 d’agost a l’església de Sant Pere d’Escaldes-Engordany a les 21,30 h.

Els organistes proposen un programa singular en el qual orgue i espineta dialoguen, o bé amb música concebuda en origen per a dos instruments de tecla (concerts del Pare Antoni Soler), o bé amb solfa organística arranjada pels intèrprets per a aquesta formació de duo seguint la pràctica musical de l’època, els usos i costums propis de la convivència musical dels instruments de tecla durant el barroc.

En aquest segon bloc s’interpretaran tres batalles, gènere característic i propi de la tecla ibèrica, de resultat singular per la seva varietat de seccions i diversitat d’expressió musical, que comprèn des de passatges improvisatoris fins a altres de contrapuntístics, amb les seves danses a tres i les marcades llamadas de clarins. Els intèrprets, a més de presentar l’instrumental i el repertori, en un intent «il·lustrat» de fer més comprensible l’espectacle, duran a terme diverses propostes per fer-lo més participatiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada