El programa inclou quatre espectacles adreçats als infants, que es representaran al Teatre Comunal, i dos per al públic adult, a La Fada Ignorant. La qüestió dels refugiats i la migració, present en bona part de les funcions.  

Andorra la Vella serà de nou, entre el 3 i el 6 de maig, la capital de la comicitat femenina amb el  Festival internacional de pallasses d’Andorra (FIPA). El projecte, nascut el 2001 de la mà de Tortell Poltrona i Pepa Plana després de constatar la manca de pallasses en el panorama escènic internacional, ara es recupera després de 9 anys d’absència. Torna amb un format més reduït que en anteriors temporades i, novament, sota la direcció artística de Pepa Plana.

Per a aquesta edició s’han programat sis espectacles de primer nivell, amb una bona representació internacional d’artistes, no només de territoris de proximitat com Catalunya, la resta d’Espanya o França, sinó també de països com Suïssa, Brasil, Argentina i Austràlia. Bona part dels números tindran com a fil conductor el drama que viuen les persones refugiades i la migració per, “per explicar amb humor, el nas i molt respecte què està passant al món”, ha exposat Pepa Plana, que ha remarcat que “cap dels espectacles se’n riu d’aquestes situacions, sinó que les denuncia i hi reflexiona”.

Quatre de les funcions s’adrecen al públic infantil i es concentraran al Teatre Comunal. Són les propostes de les pallasses, totes amb una carrera consolidada i reconeguda, Claire Ducreux (Réfugiée poétique, 3 de maig a les 21.30 h), Pepa Plana (Paradís pintat, 4 de maig a les 21.30 h), Nola Rae (Exit Napoleon pursued by rabbits, 5 de maig a les 21.30 h) i Masha Dimitri (La coeurdonnière, 6 de maig a les 12.30 h).

El FIPA també ha reservat tres sessions per als adults en les anomenades Nits Golfes, que tindran lloc a La Fada Ignorant. Dues aniran a càrrec de la Cía. Aérea teatro amb l’espectacle De todas las bellas, las más bellotas (3 i 5 de maig a les 23.30 h  aquest és l’horari correcte) i tercera vindrà de la mà la Cía. Jimena Cavalletti amb el seu Mecha show you (4 de maig a les 23.30 h).

La directora artística del FIPA, que s’ha mostrat “molt contenta” per la recuperació del festival, ha remarcat que el projecte també serveix per “reivindicar la presència de les dones pallasses, perquè som un col·lectiu invisible”.

El cònsol menor i alhora responsable del departament de Cultura, Marc Pons, que ha recordat que el Festival de pallasses d’Andorra la Vella va esdevenir “un referent mundial”, torna amb la voluntat de quedar-se i créixer.

Les entrades, amb un preu que oscil·la entre els 5 i els 10 euros, es posaran dilluns a la venda a través del web www.andorralavella.ad/entrades, a La Llacuna i a l’Oficina de turisme de la plaça de la Rotonda. També es podran adquirir a la taquilla del Teatre Comunal i a La Fada Ignorant des d’una hora abans de l’inici de l’espectacle.

En aquesta edició, a més, hi ha la possibilitat de comprar abonaments per accedir als espectacles de Claire Ducreux, Pepa Plana i Nola Rae a un preu de 20 euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada