El Festival de Música Antiga dels Pirineus s’amplia a 14 municipis

L’Alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha presidit aquest matí la roda de premsa de presentació de la 2a edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus, que ha tingut lloc a la Capella de Sant Miquel, dins del recinte de la Catedral de Santa Maria d’Urgell.

Batalla, que ha parlat en representació dels 14 municipis participants, ha destacat la valoració positiva que el món local pirinenc va fer de l’edició 2011, i ha explicat l’expansió que el festival ha viscut en tan sols un any: el FeMAP ha ampliat el nombre de municipis participants (Berga, Avià, Ribes de Freser, Puigcerdà i Andorra – Ordino són els nous municipis que s’afegeixen al 2012), ha crescut en extensió territorial, en nombre de concerts i en recursos econòmics i tècnics. El pressupost aproximat del festival 2012 és de 300.000€. Un terç d’aquesta aportació la fa la Generalitat de Catalunya, un altre terç els municipis implicats i la tercera part finançada per la Diputació de Lleida, organismes privats i recursos propis del FeMAP provinents de la taquilla i la venda de discs. Ha destacat també l’aportació que enguany fa l’Institut Etxepare, organisme que s’ocupa del foment de la cultura i llengua basques a l’exterior. El conveni signat entre Etxepare i FeMAP convertirà Euskadi en país convidat de l’edició 2012.

Finalment, Albert Batalla ha destacat la implicació de les Oficines de Turisme del territori, que enguany treballen conjuntament per oferir packs turístics que combinin les entrades als concerts amb ofertes hoteleres, gastronòmiques i culturals. El festival vol potenciar així no només la vida cultural del Pirineu, sinó contribuir al desenvolupament de la regió.

Miquel Colom, president de l’Associació FeMAP, ha centrat la seva intervenció a explicar la programació del Festival que enguany inclou una bona representació de grups bascos, catalans i hispànics, propostes internacionals de primer nivell i la incorporació de grups locals. Colom ha destacat algunes de les novetats del festival d’enguany com la creació dels Amics del FeMAP, la creació d’un descompte per la compra d’entrades anticipades i l’establiment de condicions molt avantatjoses per a determinats col·lectius.

Montserrat Planella, que ha assistit en representació del Govern d’Andorra, ha subratllat la unitat cultural existent al Pirineu i la necessitat que Andorra ha vist de participar en una proposta pan-pirenaica com aquesta.

Rosa Maria Perelló ha refermat el suport incondicional que la Diputació de Lleida ofereix al FeMAP des de 2011. Des de la Diputació es veu el festival com una eina que potenciarà que el turisme pugui descobrir el Pirineu des d’una nova perspectiva musical i cultural.

Finalment, en representació de la Generalitat, Carme Vidal, Directora dels Serveis Territorials de Cultura de Lleida, ha destacat la suma de sinèrgies que suposa el festival a nivell públic, privat, i el paper del govern com a paraigua d’iniciatives tan rigoroses com aquesta, que en només un any, han crescut en tots els aspectes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.